Portrete të Elma Kosoviqit – kujtime për një jetë të tërë

Elma Kosović është një artiste e re nga Mostari, e cila kënaqet me talentin dhe aftësitë e saj në të gjithë Bosnje-Hercegovinën.

Elma Kosović është një artiste e re nga Mostari, e cila kënaq audiencën me talentin dhe aftësitë e saj jo vetëm në Mostar dhe Hercegovinë, por edhe në pjesën tjetër të Bosnje dhe Hercegovinës.

Portretet e saj janë sot kërkesa të mëdha dhe janë kryesisht dhurata për të zbukuruar ditët e dasmave, ditëlindjet, diplomimet dhe data të tjera të rëndësishme.
Në Fakultetin e Edukimit të Universitetit “Džemal Bijedić” në Mostar, ajo fitoi titullin profesor i arteve të bukura, dhe ajo mori gradën master të saj shtatë vjet më parë. Dashuria për vizatim u shfaq në fëmijërinë e hershme, dhe më vonë, pasi ajo ishte pjekur, ajo hulumtoi gjithnjë e më shumë teknika, vëzhgoi kryeveprat e mjeshtrave të botës dhe imagjinoi se si të arrinte të paktën një pjesë të suksesit të tyre.

Ajo erdhi me idenë për të bërë portrete për të porositur gjatë studimeve të masterit të saj. Ajo më pas prezantoi disa vepra në platformën në Facebook, dhe pas reagimeve të para që pasuan, ajo kuptoi se kjo ishte ndoshta thirrja e saj në të ardhmen. Sot ai bën portrete për klientët nga Serbia, Kroacia, Mali i Zi dhe të gjitha pjesët e Bosnje-Hercegovinës.

“Portretet vlerësohen si dhurata unike dhe të qëndrueshme për dekadat e ardhshme. Gjithmonë ka reagime interesante të njerëzve teksa shikojnë portretet e tyre, sidomos ato më të rinjtë që ndonjëherë janë pak të hutuar. Shtë një ndjenjë e veçantë për të parë një fëmijë dy ose tre vjeçar që po puthte portretin e tij, të cilin unë thjesht vizatova, ”tha Kosović për Anadolu Agency (AA).

Portraitdo portret i ri për Elmën është gjithashtu një sfidë e re. Bërja e saj kërkon shumë përpjekje dhe përqendrim, dhe artisti i ri sot më së shpeshti përdor lapsa grafitësh dhe pastele. Ai bën portrete bardh e zi me lapsa grafit, dhe portrete me ngjyra kryesisht në ngjyra pastel.

“Interesimi është vërtet i madh. Ju e dini që shumica e dhuratave që janë të shpeshta dhe të preferuara shpejt shkojnë në harresë. Sidoqoftë, pikturat janë diçka që zgjat shumë, diçka që mbahet dhe diçka që nuk mund të themi është kalimtare ”, shprehet Elma.

Ai e konsideron shembullin e tij pozitiv në një kohë kur të rinjtë shpesh kërkojnë pa sukses punësimin dhe e lënë Bosnjë Hercegovinën për bukë.

“Të rinjtë sot duhet të jenë më vetë-kritikë dhe të punojnë më shumë për veten dhe përparimin personal. Më pëlqen të them që gjithçka që bëjmë duhet të bëhet nga zemra, sinqerisht, me shumë përpjekje, investime dhe dashuri, sepse puna dhe përpjekja gjithmonë njihen dhe shpagohen. Shtë e rëndësishme të dini se si të pranoni çdo lloj kritike, edhe nëse ishte kritikë negative, “tha Kosović.

Elma Kosović bën portrete në një shtëpi familjare në lagjen Bafo të Mostarit, dhe porositë mund të vendosen edhe përmes Instagramit dhe Facebook-ut./Gazetaere

Kategoritë
KulturëTë ndryshme

Të ngjajshmet