Policia Kanadeze dhe Italiane ka gjetur 40 makina të vjedhura në kontejnerë

Në një operacion të përbashkët, policia kanadeze dhe italiane gjetën 40 makina të vjedhura në kontejnerë që duhej të mbërrinin në Turqi dhe Libi.

Këto janë kryesisht makina sportive dhe luksoze të vjedhura në afërsi të Torontos. Policia në Itali së pari zbuloi 30 makina në kontejnerë, dhe menjëherë pas kësaj, kolegët kanadezë gjetën 10 automjete të tjera në procesin e transportimit me anije.

E gjitha filloi me një hetim mbi rastin e eksporteve të dyshimta të Audi Q7 2018 në Prill të këtij viti, dhe përfundimisht rezultoi në një zbulim të madh.

Midis veturave të vjedhura janë një BMW M6, një Mercedes-AMG GLC Coupe dhe një Chevy Camaro, dhe vlera e përgjithshme e automjetit vlerësohet pak më pak se 1.2 milion euro.