Peshëngritësi thyen të dy gjunjët në përpjekjen e dështuar për të ngritur peshën prej 400kg (VIDEO)

Një peshëngritës rus i  ka thyer të dy në gjunjë në një përpjekje të dështuar për të ngritur peshçën prej 400 kg (880lb)

Alexander Sedykh ishte duke garuar në Kampionatin Evropian të Fabrikës së Parë të Fuqisë Powerlifting (WRPF) pranë Moskës, kur ndodhi incidenti i tmerrshëm.

Kampioni mbrojtës mund të shihet duke u përkulur nën bar për të mbajtur peshën e madhe në supet e tij. Ai është duke u lëkundur dukshëm ndërsa mban masën e pastër për disa momente përpara se të provoni mbledhjen e fortë.

Ndërsa ai përpiqet për mbledhje, të gjitha duket mirë për një moment të shkurtër, përpara se gjunjët të përkulen dhe Sedykh mund të shihen duke bërtitur në dhimbje.

Mjekët nxituan në ndihmën e ngritësit të energjisë dhe ai u dërgua në spital për operacion të menjëhershëm, i cili zgjati gjashtë orë.

Të dy gjunjët ishin të thyer, sipas Yahoo News, duke shtuar se muskujt e tij kuadratikë duhej të rihapeshin.

Në një intervistë, ngritësi rus tha se ngritja katastrofike do të thotë se ai do të duhet të mësojë të ecë përsëri.

“Gjëja kryesore është që unë duhet të qëndroj i palëvizur në shtrat për dy muaj,” tha ai. “Atëherë do të mësohem si të eci përsëri.

‘Do të duhet kohë për të rikuperuar. Unë i kam riprodhuar katërkëmbëshet e mia dhe gjunjët e mia janë bërë përsëri ‘.

Ai nuk e zbuloi nëse do të vazhdojë karrierën e tij në ngritjen e peshave.

Vitin e kaluar, një dëmtim i ngjashëm përveç një peshëngritësi kur ai u përpoq të grumbulloi një peshë më të vogël 250 kg (550lb) gjatë një konkursi në Rusi.

Yaroslav Radashkevich ishte në Kampionatin Euroazhi të Peshëngritjes kur u përkul nën peshën kolosale në palestrën në Khabarovsk në Lindjen e Largët Ruse.

Në pamjet skuadra e tij heq mbështetjen dhe Radashkevich ul veten, duke mbajtur peshën për një moment të shkurtër me këmbët e përkulura para se të thyhej njëra prej tyre.

Ai pësoi një frakturë komplekse në tibinë e djathtë dhe u nxitua në spital.

Kategoritë
Sport

Të ngjajshmet