Pesë racat e maceve ekzotike që mund të mos keni parë më parë

Ndërsa mund të jeni një dashnor i madh i maceve, ka një numër të madh racash që ndoshta nuk keni dëgjuar as për të. Shikoni disa prej tyre më poshtë dhe njihuni me tiparet e tyre.

Mau egjiptian

Kjo race e maceve është një nga racat më të vjetra në botë. Ata shoqërohen me macet që ruanin faraonët dhe banonin në Egjiptin e lashtë. Kjo specie është një nga më të këndshmet, por edhe më inteligjente. Mau egjiptian është një nga zgjedhjet e para të një numri të madh të pronarëve kur kërkoni një kafshë shtëpiake.

Cornish rex

Kjo mace e pazakontë me lesh kaçurrel edhe më të pazakontë është shumë e gëzuar, kurioze dhe e etur për vëmendje. Edhe njerëzit që kanë një problem me alergji ndaj macet mund ta kenë këtë lloj pa asnjë problem sepse ajo është shumë mirënjohëse për këtë.

Macja japoneze me lakuriq

Ashtu si macja egjiptiane mau, macja japoneze me bobtail është një nga jetët më të gjata. Ajo ka qenë e pranishme në Japoninë e largët për qindra vjet. Ato janë specifike për bishtin e tyre shumë të shkurtër, dashurinë e tyre miqësore, meowing jashtëzakonisht të lartë dhe varësi të madhe nga pronari.

Macja Somali

Kjo mace mund të garonte në rrobaqepëset e bukurive. Kjo mace, e quajtur sipas vendit me të njëjtin emër, është interesante për flokët e saj gjysmë të gjatë, ato janë shumë të vendosur dhe këmbëngulëse, megjithëse janë gjithashtu shumë të lidhur me pronarët e tyre, ato nuk janë nga ato specie që pëlqejnë të përkulen. Edhe pse do të jenë të lumtur të kalojnë kohën me ju, ata më mirë do të uleshin pranë jush sesa në prehrin tuaj.

Macja kafe havana

Kjo është një nga speciet më të pazakonta, jashtëzakonisht ekzotike dhe plotësisht kafe. Edhe më e pazakontë është fakti që të dy putrat dhe hundët e saj janë plotësisht kafe. Macja Havana është shumë e butë dhe miqësore ndaj njerëzve.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet