Përqafimi i lopëve është një trend i ri botëror: Argëtim i dobishëm që heq stresin

Nga joga e dhisë te të ashtuquajturat banjot zanore, bota sot është plot me trende të reja Wellness të krijuara për të qetësuar mendjen dhe trupin. Praktika e re vjen nga Hollanda, dhe ka të bëjë me përqafimin e lopëve që shkakton gëzim dhe buzëqeshje në fytyrën tuaj.

Prandaj, mos u habitni që interneti po bëhet më i plotë me fotot e njerëzve që përqafojnë lopët.

Hollandishtja “koe knuffelen”, që do të thotë përqafimi i lopëve, është një praktikë që përqendrohet në vetitë shëruese të kafshëve ndaj njerëzve, shkruan BBC.

Përqafimi i lopëve zakonisht fillon me një turne në fermë, i cili në vetvete është mjaft relaksues për një burrë. Kjo pasohet nga disa orë pushim pranë lopës. Temperatura e saj e ngrohtë e trupit, rrahjet e zemrës dhe përmasat më të ngadalta mund ta bëjnë përqafimin një përvojë tepër qetësuese dhe terapeutike.

Besohet se përkëdhelja e lopëve rrit pozitivitetin dhe zvogëlon pasionin, duke rritur sekretimin e oksikotinës, një hormon që lirohet gjatë marrëdhënieve të këndshme shoqërore. Përqafimi me lopët mund të jetë një mbështetje e shkëlqyeshme emocionale në rast se ju nevojitet.

Kjo argëtim i dobishëm u shfaq në provincat rurale holandeze më shumë se një dekadë më parë, dhe tani është pjesë e një lëvizjeje më të gjerë Hollandeze për t’i sjellë njerëzit më afër natyrës dhe jetës rurale. Sot, shumë ferma në Roterdam, Zvicër, madje edhe Amerikë ofrojnë seanca përqafimi lopësh pa stres.

Përkëdhelja e lopëve mund të jetë e dobishme për vetë kafshët. Një studim i vitit 2007 në revistën Applied Animal Behavior Science thotë se lopët tregojnë shenja relaksimi të thellë kur masazhohen në zona të caktuara të qafës dhe pjesës së sipërme të shpinës./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet