Përmbytjet goditën gjithashtu BiH: Shumica e problemeve pranë Tuzla dhe Zvornik

Në inivinice afër Tuzla, përmbytjet krijuan probleme të mëdha. Shumë shtëpi janë nën ujë, dhe në vendin Podgajevi, një përrua uji shkatërroi një shtëpi. Trafiku në pjesën e rrugës kryesore Tuzla – Sarajevë u ndalua plotësisht për shkak të një rrëshqitjeje të madhe të dheut që ishte nisur në Vitalj afër Kladanj. Për shkak të rrjedhjes së lumit Oskova, rruga Kladanj-Đurđevik ishte e bllokuar.

Në qytetin e Kushlat, në rrugën kryesore Zvornik-Miliçi, lumi Drinjača përmbyti, për shkak të së cilës u ndërpre trafiku në atë pjesë.

Në këtë pjesë ku lumi është përmbytur, nuk ka shtëpi që mund të rrezikojnë nga përmbytja. Sidoqoftë, në vitet e mëparshme, pas prishjes së lumit, do të shkaktonte dëme të konsiderueshme gjatë rrugës.

RTRS raporton se rritja e nivelit të ujit të Vrbas, Sapna dhe Ho anda është e ndenjur dhe se disa dhjetëra shtëpi janë përmbytur.

Kreu i Shërbimit të Mbrojtjes Civile, Rajko Jurošević, tha se situata ishte e qëndrueshme këtë mëngjes, por që ishte shkaktuar dëme të mëdha materiale.

Ai theksoi se ekipet janë në fushë dhe po monitorojnë situatën./Gazeta e Re/

Kategoritë
BotaLajme