Për herë të parë në historinë e parlamentit serbe do të ketë një deputete me mbulesë

Përkatësisht, përveç që është gruaja e vetme që do të përfaqësojë boshnjakët në periudhën në vazhdim, Misala Pramenković është gjithashtu gruaja e parë në historinë e Serbisë që është me mbulesë në parlamentin republikan.

Zgjedhjet në Serbi, të cilat u zhvilluan dje, rezultuan në faktin se në periudhën tjetër, boshnjakët do të përfaqësohen në parlamentin republikan nga pesë deputetë. Këta janë Enis Imamoviç dhe Mirsad Hodzic në emër të Partisë së Veprimit Demokratik (SDA) dhe Muamer Zukorlic, Samir Tandir dhe Misala Pramenkoviç në emër të Partisë së Drejtësisë dhe Pajtimit (PSP).

Hyrja e Misala Pramenković në Republikën e Parlamentit të Serbisë është një nga temat më interesante në median rajonale. /Gazeta e Re/

Kategoritë
LajmeRajoni