Për ata që nuk besuan për zbulimin e gazit natyror në Turqi, publikohen pamjet nga punimet e shpimit

Turkey Petroleum Corporation (TPAO), ka publikuar imazhet e punimeve të para të shpimit të gazit natyror dhe punën më të fundit në pusin Danube-1

Ndërsa punimet e para të shpimit në rajon filluan në 20 korrik, Pusi Danub-1 përfundoi që nga 17 Tetori.

Duke shprehur se shpimi i vetëm pusit Tuna-1 në fushën e gazit Sakarya ka përfunduar deri më tani, Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore Fatih Dönmez kujtoi se prodhimi do të fillojë në 2023 dhe tha, “Ne po planifikojmë rreth 40 puse prodhimi këtu. Përgatitjet e planit tonë të prodhimit do të përfundojnë duke shpuar një pus afërsisht çdo dy muaj “.

Dönmez deklaroi se pusi i dytë i zbulimit Türkali-1, i cili do të shpohet nga anija Fatih në të njëjtën fushë, do të jetë vetëm 4-5 kilometra larg nga e para, dhe deklaroi se ata do të sigurojnë vlerësimin e rezervës në terren duke hapur një total prej tre pusesh të tjerë./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet