Patrikana e Pejës është e mbyllur: 10 murgesha janë infektuar me virusin corona

Për shkak të sëmundjes së murgeshave me virusin corona, manastiri i Patriarkanës së Pejës është i mbyllur për vizitorët, të cilët nuk do të marrin këto faltore gjatë epidemisë.

Gjegjësisht, sipas informatave nga Novosti, abacia e kësaj faltoreje, nëna Haritina dhe dhjetë nga njëzet e ca murgeshat në manastir, janë pozitive për virusin corona.

Ata janë në vetë-izolim në konviktet e kësaj faltoreje, ku është edhe një infermiere që po kontrollon gjendjen e tyre shëndetësore.

“Falë Zotit, murgu është më e mirë pas dhjetë ditësh trajtimi në spitalin në Laplje Selo afër Graçanicës, dhe situata me murgeshat është e qëndrueshme.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet