Pas shkatërrimit të kampit Moria, mijëra refugjatë zhvendosen në ishullin grek të Lesbos

Mijëra azilkërkues janë zhvendosur në një strukturë të re të përkohshme në ishullin grek të Lesbos, 10 ditë pasi u shkatërrua kampi Moria nga zjarri.

Sipas medieve të huaja, zjarri i cili shpërtheu më 9 shtator la të pastrehë mbi 12 mijë refugjatë, ata kryesisht vijnë nga Afganistani, Siria dhe nga vende të ndryshme afrikane.

Rreth 9,000 njerëz ishin vendosur në kampin e ri, i krijuar nga autoritetet në Kara Tope pranë portit Mytilene. Qindra të tjerë ishin zhvendosur në një qendër të menaxhuar nga një organizatë jo-qeveritare.

Mijëra azilkërkues janë zhvendosur në një strukturë të re të përkohshme në ishullin grek të Lesbos, 10 ditë pasi u shkatërrua kampi Moria nga zjarri.

Sipas medieve të huaja, zjarri i cili shpërtheu më 9 shtator la të pastrehë mbi 12 mijë refugjatë, ata kryesisht vijnë nga Afganistani, Siria dhe nga vende të ndryshme afrikane.

Rreth 9,000 njerëz ishin vendosur në kampin e ri, i krijuar nga autoritetet në Kara Tope pranë portit Mytilene. Qindra të tjerë ishin zhvendosur në një qendër të menaxhuar nga një organizatë jo-qeveritare.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet