Pas 20 vjetësh, Rasim Ljajic nuk do të jetë më ministër në Qeverinë e Serbisë

Rasim Ljajic është një simbol për ministrin e përjetshëm në qeverinë e Serbisë fqinje, por kjo duket se po i vjen fundi. Ministri ende aktual i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit dhe Presidenti i Partisë Social Demokrate të Serbisë konfirmuan se ai po largohet nga posti ministror pas 20 vjetësh.

“Ka disa arsye, dhe dy janë kryesore. E para është fakti që unë e njoftova atë dy vjet më parë dhe e përsërita disa herë më vonë. Arsyeja e dytë janë akuzat e shpeshta të kundërshtarëve të mi politikë dhe opozitës lokale se unë jam në çdo qeveri dhe se jam një ministër i përjetshëm.” tha Ljajiç.

Ai gjithashtu deklaron se është nga të paktët ministra që u larguan nga qeveria pa u përjashtuar, i cili dha dorëheqjen nga posti ministror pa ndonjë aferë. Ai gjithashtu thotë se “ka dikush që do ta anulojë”, por ai nuk mundi të zbulonte detajet.

“Unë ende nuk mund të flas për emra të veçantë për arsyen e thjeshtë se ne ende nuk kemi përcaktuar se cili departament do t’i përkasë SDP të Serbisë,” tha Ljajiç.

Kur bëhet fjalë për atë që ai do të bëjë në të ardhmen, Ljajiç tha se ai ka shumë plane dhe ai do t’i përkushtohet veçanërisht forcimit të partisë dhe zhvillimit të infrastrukturës së saj.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet