Partia Popullore paraqiti një ankesë kundër Vuçiç për mos mbajtjen e maskës

Të rinjtë e Partisë Popullore dërguan një njoftim në Ministrinë e Brendshme në lidhje me shkeljen e kryer dhe paraqitën një raport kundërvajtje kundër Presidentit të Serbisë dhe studentit të Shkollës Sportive Aleksandar Vučič për shkeljen e masave epidemiologjike të miratuara nga Shtabi i Krizave të Republikës dhe Qeveria e Serbisë në luftën kundër koronavirusit.

Siç thuhet në njoftim, Vuçiç ishte pa maskë në pritjen solemne të studentëve të parë “që i vuri të gjithë të pranishmit në dhomë në rrezik të menjëhershëm”.

“Eshtë veçanërisht problematike që fotografitë që ai postoi personalisht tregojnë se ai është i vetmi pa maskë, si dhe se asistentja e tij Suzana Vasiljevic, e cila nuk është një studente e kësaj shkolle, mban një maskë në mënyrë të papërshtatshme,” thuhet në deklaratë.

Petar Mitov “e përgëzoi fillestarin Vuçiç për fillimin e studimeve dhe i uroi që të qëndronte larg huliganëve që shkatërrojnë sportet.”

“Në momentin kur lajmërohet një valë e re e epidemive dhe shtrëngimit të masave, dhe epidemiologët na paralajmërojnë për rrezikun, sjellja e tillë e një personi në një dhomë prej 30 personash është plotësisht e papërgjegjshme,” tha Mitov.

Mitov u bëri thirrje autoriteteve shtetërore kompetente të ndjekin penalisht “Vuçiqin e parë dhe delikuent” në një procedurë urgjente.

 

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet