Parlamenti holandez merr vendimin drastik për lëvizjen e lirë të Shqiptareve

Me anë të një statusi në ‘Facebook’, gazetari holandez Vincent Triest, bën të ditur se Parlamenti holandës po ndërmerr hapa për pezullimin e levizjes së lirë të shqiptarëve.

Disa ditë pas publikimit të lajmit se Policia dhe Prokuroria Holandezë kanë kërkuar pezullimin e levizjes se lirë për shtetasit shqiptarë në zonën Schengen, disa deputet holandez i kanë kërkuar qeverisë Holandezë të marrin një vendim mbi propozimin në fjalë. Thene ndryshë, deputetet kane marrë hapin e parë për të nisur diskutimin për propozimin e rikthimit të vizavë për shtetasit shqiptarë në Europë, shkruan Vincent Triest

Holanda për momentin nuk ka një qeveri mazhoritarë, pasi koalicioni ri nuk është formuar ende. Për ketë arsye do të jetë pikerisht parlamenti që do të dominoje qeverinen në kete vendim, që mund jete hapi parë në heqjen e vizave për shqiptarët.

Kategoritë
DIASPORALajme

Të ngjajshmet