Palmer: Normalizimi i marrëdhënieve Kosovë-Serbi do të thotë njohje e ndërsjellë

Në tremujorin e tretë të vitit 2019 në Kosovë ishin 86.075 vizitorë, prej tyre 37.28% vendorë dhe 62.72% të huaj, ndërsa numri i net-qëndrimeve ishte 155.784, prej tyre 31.78% vendorë dhe 68.22% të huaj, tregojnë statistikat e publikuara sot nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) për hotelerinë.

Pjesë e anketës ishin 216 hotele, që ushtrojnë veprimtari hoteliere në territorin e  Kosovës, ku pjesa më e madhe e hoteleve gjenden në rajonin e Prishtinës dhe Pejës.

Numrin më të madh të vizitorëve dhe net-qëndrimeve e ka rajoni i Prishtinës me 35.268 vizitorë dhe  63.037 net-qëndrime.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj vijnë nga Shqipëria, Gjermania, Zvicra, etj.

Kategoritë
Të ndryshme