Pajisja indigjene dixhitale me rreze X e Turqisë shkon përpara në treg

Gjigandi turk i mbrojtjes ASELSAN është përqendruar në prodhimin e pajisjeve mjekësore për të ulur varësinë e huaj në sektorin shëndetësor të Turqisë transmeton Gazeta e Re.

Kompania kryesore e mbrojtjes e Turqisë ASELSAN, e renditur si një nga 50 firmat kryesore prestigjioze të mbrojtjes në botë vitin e kaluar, ka marrë shënimin CE për pajisjen e saj dixhitale me rreze X.

Shenjat CE tregojnë pajtueshmëri me shëndetin, sigurinë dhe standardet e mbrojtjes së mjedisit për produktet e shitura brenda Zonës Ekonomike Evropiane (ZEE).

Faza e prodhimit të pajisjes mobile me rreze X filloi në fund të vitit 2020 dhe prodhimi masiv i saj po planifikon të bëhet deri në fund të këtij viti, që pritet të shitet komercialisht deri në vitin 2021.

ASELSAN filloi zhvillimin e paisjeve dhe veglave që do të mundësojnë zbulimin e shpejtë të sëmundjeve të shkaktuara nga viruset dhe bakteret në objektet e kujdesit parësor shëndetësor dhe synon të përmirësojë industrinë mjekësore në Turqi.

Pas një protokolli bashkëpunimi të inkorporuar me Institutet Shëndetësore të Turqisë (TUSEB) në fushën e prodhimit të brendshëm të bioteknologjisë shëndetësore, kompania ka filluar gjithashtu të punojë në projekte dhe zgjidhje që do të rrisnin aftësitë lokale të dizajnit dhe prodhimit në teknologjitë shëndetësore.

Me përpjekjet e saj që u realizuan në sektorin e shëndetësisë, ASELSAN prodhoi disa pjesë të sistemeve të rrezeve X, të tilla si gjeneratori, klimatori, detektori dhe kabllot që janë në proces e sipër për t’iu shtuar pajisjeve.

ASELSAN aktualisht po përgatitet për një tender të Projektit të Industrisë Bashkëpunuese, i hapur nga Ministria e Shëndetësisë, për prodhimin e pesë pajisjeve mjekësore. Këto janë rezonancë magnetike e imazgeve, tomografi kompjuterike, ultrasonografi, vëzhgues të shtratit dhe sisteme dixhitale të radiografisë. /Gazeta e Re

 

Zgjerimi i rrjetit të biznesit në industrinë e shëndetit

 

Gjigandi i teknologjisë së mbrojtjes gjithashtu ka filluar të kërkojë bashkëpunime të mundshme me prodhuesit e pajisjeve mjekësore në Turqi.

Në vitin 2020, kompania nisi një projekt të përbashkët me Metsisto me qendër në Stamboll për të zhvilluar pajisje elektroshoku (defibrilator).

Pajisja pritet të bëjë debutimin e saj në 2021. ASELSAN dhe Metsis gjithashtu kanë filluar punën e tyre përgatitore për prodhimin e një projekti “defibrilator manual / zhvillimi i monitorit”.

ASELSAN synon të zhvillojë teknologji shëndetësore në fushat e imazheve, diagnozave dhe mbështetjes së jetës. Ai gjithashtu synon të bashkëpunojë me kompani vendase dhe ndërkombëtare, si dhe qendra kërkimore për të zhvilluar mamografinë, pajisjet matëse të koagulimit, sistemet e monitorimit të glukozës, pompat e zemrës-mushkërive dhe pajisjet e ventilimit mekanik.

 

Kontributet e ASELSAN-it gjatë pandemisë

 

Për shkak të shpërthimit të Covid-19, ventilatorët kanë qenë në kërkesë në të gjithë botën pasi ato ofrojnë mbështetje për jetën e pacientëve me sëmundje kritike. Si rezultat, vendet në të gjithë botën kanë filluar përplasjet për të ngritur objektet e tyre të kujdesit shëndetësor me ventilatorë, madje duke frenuar shitjet e tyre në vendet e tjera dhe duke ndaluar eksportet e përbërësve të tyre.

ASELSAN ishte ndër kompanitë vendase që filloi të prodhojë ventilator me një shpejtësi mbresëlënëse, duke dhënë mijëra ventilues vendas.

Kategoritë
BotaLajme