OVL e UÇK-së: Po lëshohen certifikata të reja të statusit të veteranit

Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës shpreh shqetësimin e thellë për siç thotë kjo organizatë, keqpërdorimin e vazhdueshëm të statusit të veteranit të luftës së UÇK-së.

Që nga koha e marrjes së materialeve nga prokuroria,  OVL e UÇK-së thotë se ka pasur dhe ka indikacione nga terreni se janë lëshuar dhe po lëshohen edhe më tutje certifikata të reja të statusit të veteranit.

“Si OVL UÇK, i ftojmë të gjithë që të mos bien pre e këtyre manipulimeve, dukuri e cila në kohën e fundit është duke u shpeshtuar, sepse kjo është e pakuptimtë në kohën kur jemi në procesin e hetimeve nga prokuroria”, thuhet në reagimin e OVL së UÇK-së.

Nga Zyra për Çështjet e Kategorive të Dala nga Lufta në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, organizata e veteranëve të luftës, kërkojnë që ta parandalojë dukurinë e lëshimit të certifikatave, të cilat edhe ashtu e kanë kompromituar procesit dhe vet statusin e veteranit.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi

Të ngjajshmet