Osmani: Po flitet hapur që marrëveshja mund të përfshijë amnistinë e vrasjeve të pasluftës

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani në DESK të KTV-së ka folur se marrëveshja, për të cilën po flitet haptaz, mund ta përfshijë edhe amnistinë e vrasjeve politike.

“Secili prej nesh duhet të mendojë për atë që po flitet hapur në qarqet diplomatike, që një marrëveshje e tillë mund të përfshijë edhe amnisti të krimeve të pasluftës dhe ku hyjnë vrasjet politike. Krimet e pasluftës që gati që të gjithë kanë qenë anëtarë të LDK-së”, ka thënë ajo. Ka vazhduar se nuk mund të hyjë në detaje shkaku i diskrecionit diplomatik.

“Por ajo që mund ta them me përgjegjësi të plotë që diplomatë të rangut të lartë kanë thënë se një gjë e tillë është përmendur dhe ka mbi dy vite që kjo është përmendur, qoftë në negociata të fshehta nga në për një kohë, e qoftë kur është përmendur në konferenca të ndryshme, por jopublikisht”, ka thënë ajo.

Kryekuvendarja megjithatë ka shtuar se një gjë e tillë megjithatë nuk do të ishte e papritur.

“Shpresoj që marrëveshja mos ta ketë një dispozitë të tillë për vrasjet e pasluftës, por nuk është e papritur prej një personi që është shndërruar në tregtar kufijsh”, ka thënë ajo.

Osmani ka thënë se Kosovën e pret një situatë të rëndë.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet