Orë dhe bizhuteri, me vlerë rreth 700,000 euro, u vodhën nga shtëpia e vëllaut të presidentit malezes

Orë dhe bizhuteri, me vlerë rreth 700,000 euro, u vodhën nga shtëpia e biznesmenit Aco Djukanovic, vëllai i Presidentit malazes Milo Djukanovic. Një vjedhës shtëpie dyshohet për vjedhjen, i cili, sipas mediave malazeze, ka qenë në paraburgim për gati gjysmë viti.

Duke cituar disa burime të paemërtuara, “Vijesti” njoftoi se prokurorja speciale Stojanka Radović po përgatiste një aktakuzë në atë rast kundër grupit të pohuar kriminal të cilit i përket shtëpiak i dyshuar.

Sipas të njëjtit informacion, Gabriela Đukanović, gruaja e Aco Đukanović, zbuloi se ato ishin vjedhur kur ajo donte të vinte një nga orët e çmuara nga koleksioni i saj në dorën e saj në fillim të prillit.

Bashkëbiseduesi i “Vijesti”, i cili u dërgua në hetim, pohon se Đukanović u tha hetuesve se po përgatiteshin të dilnin atë mbrëmje kur Gabriela zbuloi se po humbnin gjëra të vlefshme.

“Ajo hapi kutinë, nuk kishte orë. Pas kësaj, ajo filloi të hapte kuti me orë dhe bizhuteri – ato ishin bosh. “Ajo pa që stema e madhe e artë e Malit të Zi ishte zhdukur,” tha burimi.
Siç pretendon ai, të njëjtën natë, Gjukanoviç thirri shefin e Sektorit për Luftën kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, Zoran Lazovic, i cili zhvilloi hetimin.

Lazović dëgjoi shërbimin dhe me atë rast shtëpiaku A.P. ajo pranoi se kishte marrë orë, ar, bizhuteri për muaj me radhë …

“Ajo gjithashtu tha se shiti gjithçka që vodhi. Pas kësaj, ata e çuan atë në Qendrën e Sigurisë në Podgoricë, ku ajo zyrtarisht dha një deklaratë, “tha burimi.
Prokurori i detyrës Vukas Radonjić gjithashtu u informua për vjedhjen nga shtëpia e pronarit të Prva banka, i cili, siç thuhet, e formoi çështjen dhe pas seancës vendosi që A.P. le ta mbrojë veten nga liria, sepse ajo pranoi krimin dhe i tregoi me hollësi kujt dhe për çfarë shume i shiti gjithçka që vodhi nga shtëpia e Gjukanoviç.

Ora e përdorur shitet për 100,000 euro

Për shkak të një vendimi të tillë, siç u tha “Vijesti”, çështja e Radonjić u konfiskua, dhe prokurori special Radović u bashkua me hetimin, me kërkesë të të cilit A.P. dërguar në paraburgim.

Jozyrtarisht, Radoviç gjithashtu filloi një hetim financiar kundër ish-kujdestarit të shtëpisë së Đukanovi.

Hetimi dyshohet se përfshiu një argjendar i cili bleu sende të vjedhura nga një roje shtëpie.

Një burim pranë hetimit tha se ishte e paqartë se si Prokuroria e Krimit të Organizuar merrej me atë biznes, kur A.P. tashmë në natën e parë, ajo pranoi se vodhi ekskluzivisht vetë bizhuteri dhe sende të tjera me vlerë, dhe më pas i shiti ato për asgjë …

“Ajo e shiti orën për të cilën u zbulua për 100,000 euro, si e dorës së dytë, por personi që e bleu nga ajo gjoja nuk e dinte se ora ishte vjedhur, gjë që nuk e bën atë bashkëpunëtor. Për më tepër, duhet të jenë tre për një grup të organizuar kriminal, dhe në këtë rast ai kusht nuk plotësohet. Do të jetë interesante të shihet aktakuza, por edhe qëndrimi i Gjykatës së Lartë ndaj saj, “tha një burim i njohur me hetimin./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet