Olta Xhaçka: Qeveria turke çdo vit na mbështet me 1 milion dollarë buxhetin e ushtrisë

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka në projektbuxhetin për vitin 2018-të njoftoi se Turqia do të dhurojë një milionë dollarë për ushtrinë, transmeton Gazeta e Re.

Ministrja duke iu referuar ndihmës së Turqisë për Forcat e Armatosura në vend tha:”Ne gjithashtu do të përfitojmë nga Turqia rreth 1 milionë dollarë në vit”.

Ndër të tjera, Xhaçka vuri në dukje çështjen e rritjes së buxhetit të mbrojtjes dhe theksoi se kjo mund të arrihet me ndihmën e vendeve aleate.

Duke iu referuar mbështetjes së ofruar nga Turqia per Forcat e Armatosura Shqiptare, Xhaçka tha: “Ne do të kontribuojmë në buxhetin tonë me ndihmën e aleatëve tanë në 2018-të, ku do të përfitojmë gjithashtu të ardhura vjetore nga Turqia prej rreth një milionë dollarësh”.

Duke kujtuar se Italia do të japë gjithashtu 5000 armë automatike me vlerë 7 milionë euro deri në fund të vitit, Ministrja Xhaçka u shpreh: “Ky plan buxheti ka siguruar vazhdimësi në zhvillimin e reformave të mbrojtjes në përputhje me angazhimet dhe detyrimet si anëtare e NATO-s.”

Më tej Xhaçka shtoi se Shqipëria u vlerësua nga NATO, pasi ishin vendet e para që po tregon tendenca rritëse.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet