Novak Xhokoviç dhe gruaja e tij Jelena janë infektuar me COVİD 19

Pas anulimit të finales së turneut në Zadar për shkak të faktit se Grigor Dimitrov ishte infektuar me virusin e ri të koronës, Novak Gjokoviç arriti në Beograd, ku menjëherë u testua.

Rezultatet treguan se tenisti më i mirë në botë është pozitive për praninë e SARS-CoV-2, ashtu si bashkëshortja e tij Jelena. Fëmijët morën rezultate negative, nuk u infektuan.

Kujtohet që Gjokoviçi u testua në kryeqytetin e Serbisë me anëtarët e familjes së tij.

Le të kujtojmë, tre aktorë të tjerë të turneut të tenisit në Zadar, përveç Dimitrov, janë të infektuar me virusin e ri të koronës, dhe mes pozitivëve për praninë e SARS-CoV-2 është anëtarja e ekipit kombëtar kroat Borna ĆoriĆ, ndërsa dy personat e tjerë nuk janë lojtarë.

Këta janë trajnerët e fitnesit të Novak Gjokoviç, Marko Paniki, dhe Kristijan Groh, trajneri i fitnesit të Dimitrov të infektuar më parë (për shkak të rezultateve të testit të të cilit organizatorët morën vendimin për anulimin e finales së turneut).

Nga 22 personat që u testuan natën mes të Dielës dhe të Hënës, dhe që ishin në kontakt me acen bullgare, 19 janë negativë.

Për më tepër, të gjithë anëtarët e ekipit të Novak që u testuan – morën rezultate se nuk ishin të infektuar me virusin e ri të koronës. Alexander Zverev gjithashtu iu drejtua publikut me njoftime të veçanta, të shkurtra, me një falje, dhe Marin Čiliq, i cili tha se po shkonte në një izolim dyjavësh. Të hënën në mbrëmje, u bë e ditur se Viktor Troicki ishte pozitiv për virusin e koronës, por ai u tërhoq nga koha e turneut.

Le të kujtojmë, tenistja më e mirë në botë, vendosi të mos shkojë me pjesëmarrësit e tjerë të turneut Zadar për testime urgjente për virusin e ri të koronës, por ta bënte këtë në Beograd, ku u kthye këtë të hënë.

Përkatësisht, pasi Novak Gjokoviç nuk ndjeu ndonjë simptomë, në përputhje me rekomandimet e autoriteteve kompetente shëndetësore kroate, ai vendosi të kthehej në kryeqytetin e Serbisë, ku menjëherë bëri testimin dhe mësoi rezultatet të martën.

Kategoritë
LajmeSport