Një simptomë e çuditshme e koronavirusit

Një nga simptomat e huaja të koronavirusit që është raportuar deri më tani është një skuqje e kuqe e dhimbshme që përhapet mbi gishta dhe duket se ndodh më shpesh tek të rinjtë sesa njerëzit e moshuar.

Në njerëzit që kanë këtë simptomë, një ose më shumë gishta bëhen të skuqur, të fryrë dhe nganjëherë shfaqen flluska. Gjatë disa ditësh, skuqja mund të ndryshojë në vjollcë. Ndonjëherë flluskat i ngjajnë një reagimi të lëkurës ndaj të ftohtit dhe mund të përhapen në pjesën tjetër të këmbës. Ndonjëherë ënjtja duket si një llambë e vogël në gisht, dhe në raste të tjera shkakton plagë të bardha.

Njerëzit që kanë pasur këtë simptomë tregojnë se shkakton kruajtje të rëndë dhe shkakton dhimbje që e bën të pamundur veshjen e këpucëve.

Shenjat më të spikatura të koronavirusit janë kolla e thatë, ethet dhe gulçimi, por virusi shoqërohet me një numër efektesh të pazakonta dhe të ndryshme, siç janë konfuzioni dhe humbja e nuhatjes.

Zyrtarët federalë të shëndetit nuk përfshijnë lezione të gishtërinjve në listën e simptomave të koronavirusit, por disa dermatologë këmbëngulin në ndryshimin, duke theksuar se kjo simptomë mund të jetë arsye e mjaftueshme për të provuar kovidin.

Shumica e rasteve janë raportuar tek fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit e rinj, dhe disa ekspertë thonë se ato mund të pasqyrojnë një përgjigje të shëndetshme imune ndaj virusit.

Pacientët që marrin lezione të dhimbshme shpesh janë të mërzitur. Ato ndodhin më së shpeshti në gishtat e këmbëve, shpesh prekin disa gishtërinj në njërën ose të dy këmbët, dhe plagët mund të jenë jashtëzakonisht të dhimbshme, duke shkaktuar një ndjesi djegieje ose kruajtjeje.

Ndërsa dermatologët thonë se nuk është e pazakontë që skuqjet të shfaqen së bashku me infeksione virale, të tilla si fruthi ose lija e dhenve, lezionet në këmbët e tyre i kanë befasuar, shkruan NY Times.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet