Një rekord 11.5 ton kokainë me vlerë 450 milion euro u kapën në Belgjikë

Zyra e Prokurorit të Shtetit Federal të Belgjikës raportoi sot se një sasi “rekord”, 11.5 tonë, kokainë e pastër u kap në një kontejner nga Guajana, si pjesë e shpërbërjes së një organizate kriminale.

Malli, i sekuestruar në portin e Antwerpen dhe i destinuar për në Hollandë, u shkatërrua. Vlera e saj në treg vlerësohet në rreth 450 milion euro, shtoi prokuroria në një deklaratë.

Hetimi bëri të mundur prishjen e organizatës ndërkombëtare kriminale

Droga u zbulua si pjesë e një hetimi gjyqësor belg të hapur në fund të vitit 2019 pas kapjes së 2.8 tonë kokainë. Hetimi bëri të mundur shpërbërjen e një organizate ndërkombëtare kriminale “të organizuar mirë, e cila dyshohet se furnizonte rregullisht sasi të mëdha kokainë nga Amerika e Jugut në Belgjikë”, tha zyra e avokatit të shtetit në një deklaratë.

Ky i fundit raportoi më 1 tetor se rreth 30 persona ishin arrestuar në Belgjikë, Hollandë dhe Spanjë pas një kontrolli në 70 banesa dhe shtëpi. Midis tyre, 22 janë ende në paraburgim dhe gati 3 milion euro janë kapur.

Droga ishte fshehur në një enë me hekurishte.

Hetimi zbuloi se një dërgesë tjetër kokainë ishte në rrugën e saj nga Amerika e Jugut. Kontejnerët e dyshimtë u transportuan me anije në portin belg të Zeebrugges, nga ku u dërguan me anije në Antwerpen.

Kategoritë
BotaLajme