Një problem i thjeshtë matematikor: Cila është zgjidhja ?

Një detyrë matematike u postua në Twitter që hutoi shumë. Përkatësisht, ky problem matematikor në dukje i thjeshtë arriti të grindet me njerëzit në Internet.

Shtë një detyrë në të cilën është e mundur të merrni dy rezultate, në varësi të rendit të operacioneve.

Përgjigjet për problemin mund të jenë 1 ose 16, dhe matematikanët gjithashtu duket se janë të ndarë në lidhje me atë se kllapat kanë përparësi në zgjidhjen e problemeve.

Në detyrën e treguar, disa së pari shumëzojnë 2 dhe 4 (rezultati i kllapave), ndërsa të tjerët llogaritin kllapat dhe heqin kllapat përreth numrit të marrë, pastaj vazhdoni llogaritjen sipas hierarkisë së operacioneve llogaritëse.

Kjo detyrë çoi në ndarje të mëdha, por duket se zërat që pretendojnë se rezultati është 1 ishin më bindës.

Për shkak të një seri dyshimesh, “Mirror” gjithashtu pyeti një profesor të matematikës nga Oksfordi, dhe përgjigjja e tij befasoi shumë përdorues të Internetit, duke konsideruar se matematika perceptohet si një shkencë e saktë.
Profesori, i cili dëshiroi të mbetet anonim, tregon se projektligji është shkruar në atë mënyrë që të mos ketë asnjë zgjidhje të vetme.

“Pa kllapa më të mira, mund të ketë dyshime. “Ka konventa në lidhje me rendin e operacioneve të llogaritjes,” shpjegoi ai.

Kategoritë
FunTë ndryshme