Një myfti në krye të parlamentit serb? Media e Beogradit: Muamer Zukorliç, zëvëndës i Daçiçit

Një nga nënkryetarët në mbledhjen e re të Parlamentit serb do të jetë Muamer Zukorli, udhëheqësi i Partisë për Drejtësi dhe Pajtim, shkruan B92.

Sot, Kuvendi i Serbisë vazhdon seancën konstituive, në agjendën e së cilës është zgjedhja e kreut të ri të Parlamentit, dhe më parë u konfirmua se ai do të jetë Ivica Daçiç.

Zukorliç është një boshnjak i Serbisë, një ndaj figurat më imponuese islame në Serbi. A ka mbajtur detyra të larta klerikale, ndërkohë që s’ka ngurruar të kandidojë dhe për president të Serbisë.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet