Nike krijoi një reklamë me një mesazh të fuqishëm sportiv në kohën e pandemisë

Prodhuesi amerikan i veshjeve sportive, këpucëve dhe pajisjeve Nike ka lansuar një video që është bërë një nga videot më të shikuara në rrjetet sociale. Shumë prej tyre janë të kënaqur me mënyrën se si kompania ka dërguar një mesazh të fortë për publikun botëror. Kishte edhe kritika.

Me një video të quajtur “You Can’t Stop Us”, Nike bëri thirrje për përfshirje dhe këmbëngulje gjatë pandemisë koronavirus, shkruan CNN. Aty tregohen sportistë të racave dhe feve të ndryshme, dhe videoja është parë nga 20 milion përdorues të këtij rrjeti social në Twitter që nga publikimi i tij në 30 korrik. Që nga 31 korriku, ajo është parë nga 11 milion njerëz në YouTube.

“Ne kurrë nuk jemi vetëm dhe kjo është forca jonë. Kur ata dyshojnë në ne do të luajmë si një. Kur ata na mbanin mbrapa, ne do të shkojmë edhe më tej dhe më shumë. Nëse ata nuk na marrin seriozisht, ne do t’i provojmë ata gabim. Dhe nëse sporti nuk na përshtatet. , do ta ndryshojmë “, është mesazhi i videos të lexuar nga një prej futbollistëve më të famshëm në botë dhe një atleti që mbron që të dy gjinitë të paguhen në mënyrë të barabartë për të njëjtat punë të Meghan Rapinoe.

Nike gjithashtu kujtoi atletët me aftësi të kufizuara dhe ata që paralajmëruan për racizmin – ata që u gjunjëzuan gjatë intonacionit të himnit amerikan si një shenjë e anti-racizmit.

Por jo të gjithë janë të entuziazmuar nga kjo video, duke thënë se Nike është hipokrite. Ata kujtuan se kjo korporatë bashkëpunon me kompani në Kinë që shkelin të drejtat e njeriut.

“Nike me të vërtetë kujdeset për njerëz të ndryshëm nga ata që prodhojnë për ta,” është një nga komentet në YouTube.

Kjo nuk është videoja e parë e Nike e këtij personazhi. Ai publikoi një të ngjashme dy vjet më parë, duke e quajtur “Belive In Something”. Ai ishte gjithashtu shumë i njohur në mediat sociale.

Kategoritë
FunTë ndryshme