Nga dita e martë Austria hynë në bllokim të plotë

Për shkak të numrit të madh të njerëzve të infektuar me koronavirus, Austria do të vendosë një bllokim të plotë në territorin e të gjithë vendit nga e marta, 17 nëntor, e cila do të zgjasë deri më 6 dhjetor, raportojnë mediat lokale.

Masat e përshkruara në bllokimin e ri, të cilat të kujtojnë shumë ato të marsit të këtij viti, janë në shumë mënyra më rigoroze sesa ishin në fillim të pandemisë dhe këto janë disa nga dispozitat më të rëndësishme.

Kufizimet e daljes

Kufizimet e reja të daljes zbatohen ditën dhe natën. Qëndrimi jashtë dhomës së ndenjes private lejohet vetëm për pazar, vizita te mjekët, farmacitë dhe shërbimet fetare. Kujdesi për kafshët është gjithashtu i lejuar. Kur hyni në vende publike jashtë, duhet të mirëmbahet një distancë prej të paktën një metër nga njerëzit që nuk jetojnë në të njëjtën shtëpi. Mbrojtja e gojës dhe hundës duhet të mbahet brenda.

Një rregullore që kufizon kontaktet u është shtuar këtyre masave. Përveç njerëzve me të cilët jetoni, ju mund të keni “kontakte” vetëm me një partner, të afërm të ngushtë ose individë që janë të rëndësishëm për ju që nuk jetojnë në të njëjtën shtëpi.

Veprimet

Ndalohet hyrja dhe ngasja në zonat e kompanive të shitjes me pakicë dhe shërbimeve. Floktarët, estetistët, sallonet e tatuazheve, masazhatorët, akustika e aparateve të dëgjimit, shkollat ​​e vallëzimit, libralidhjet, banjat publike dhe të gjitha pajisjet e kohës së lirë janë të mbyllura.

Ajo që ishte përcaktuar tashmë si “infrastrukturë kritike” marsin e kaluar mbetet e hapur: farmacitë, shitësit me pakicë të ushqimit, tregtarët e fermave të drejtpërdrejta dhe farmacitë. Ushqimi për kafshë ende mund të blihet në dyqanet përkatëse. Shërbimet shëndetësore janë ende të lejuara, si dhe shitja dhe mirëmbajtja e produkteve të sigurisë dhe emergjencës.

Dyqanet bujqësore, bizneset e hortikulturës dhe dyqanet e plehrave janë ende të hapura. Stacionet e benzinës, bankat, dyqanet e duhanit, kioskat, kompanitë e menaxhimit të mbeturinave, dyqanet e makinave dhe pjesëve të makinave dhe dyqanet e qirave të biçikletave mund të jenë akoma të hapura.

Orari i punës mbetet i kufizuar në periudhën nga 6 e mëngjesit deri në 7 pasdite. Një distancë minimale prej një metër dhe një maskë fytyre duhet të vishen kur bëni pazaret në tregjet e jashtme.

Punë

Më poshtë vlen për vendet e punës – sa më shumë që të jetë e mundur për të punuar nga shtëpia. Kur punoni në vendin e punës, duhet të ruhet një distancë prej të paktën një metër, përveç nëse rreziku i infektimit mund të minimizohet nga masat e duhura mbrojtëse.

Asgjë nuk do të ndryshojë në biznesin e restorantit dhe hotelit. Pranimi është i ndaluar dhe shitjet në rrugë lejohen nga ora 6 e mëngjesit deri në orën 7 të pasdites, megjithatë ushqimi duhet të merret dhe të mos hahet afër. Akomodimi dhe ushqimi për udhëtarët e biznesit lejohet. Aktivitetet sportive dhe kulturore janë ende të mbyllura.

Spitalet dhe shtëpitë e të moshuarve

Hyrja në shtëpi pleqsh është e ndaluar. Lejohet vetëm një vizitor për frymë në javë, dhe për këtë ju duhet një rezultat negativ i testit të koronavirusit. Nëse nuk e keni, hyni me MNS, por nuk duhet ta hiqni maskën gjatë vizitës.

E njëjta gjë vlen për spitalet – vetëm fëmijët mund të vizitohen, dhe pacientët e rritur mund të marrin vetëm një vizitor në javë. Vizitorët duhet të testohen edhe atje, dhe i gjithë personeli mjekësor testohet një herë në javë.

Ka përjashtime për gratë shtatzëna. Një person mund t’ju ndjekë gjatë provimit. Kjo vlen si për lindjen ashtu edhe për vizitën më pas. Sa për të miturit dhe njerëzit në nevojë për ndihmë, rregullat thonë se dy persona mund t’i shoqërojnë ata në spital dhe të vizitojnë atje.

Sportive

Rregullat e reja sjellin kufizime të reja për sportistët hobi, por e bëjnë më të lehtë për profesionistët. Sipas projekt-rregullores, të gjitha objektet sportive tani janë të mbyllura për amatorë, përfshirë ata që nuk kanë kontakt fizik, të tilla si ambiente atletike ose pista për patinazh. Në kthim, profesionistët do të jenë në gjendje të praktikojnë sportin e tyre në të ardhmen edhe në skuadra nëse kanë pasur një provë pozitive por nuk janë më ngjitëse.

Arsimi

Ky draft nuk përfshin sektorin e shkollës, i cili duhet të rregullohet nga Ministria e Arsimit në rregulloren e tij. Ky informacion nuk është ende i disponueshëm, por supozohet se të gjitha shkollat ​​do të kalojnë në mësimin në distancë deri më 6 dhjetor, dhe shumica e kopshteve gjithashtu ka të ngjarë të mbyllen.

Kyçja e re kërkon përsëri miratimin e bordit kryesor të Këshillit Kombëtar. Rregullat dhe dispozitat e daljes për zonën e ngjarjes duhet të konfirmohen atje pas dhjetë ditësh, kështu që rregullat fillimisht duhet të zbatohen vetëm deri më 26 nëntor.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet