Nesër fillojnë aplikimet për bursat ndërkombëtare 2021 për studime në Turqi

Aplikimet do të jenë të hapura për kandidatët që duan të arsimohen në një sërë programesh për studime universitare, master dhe doktoraturë.

Nesër fillojnë aplikimet për programin e “Bursave të Turqisë 2021” që ndahen nga Presidenca e Turqisë për Turqit Jashtë Vendit dhe Komunitetet Mike (YTB) dhe të cilat ofrojnë mundësinë e arsimit të lartë në Turqi për studentët ndërkombëtar nga e gjithë bota, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas njofimit të YTB-së, bursat e Turqisë të cilat janë markë e bursave për arsimin e lartë ndërkombëtar të Turqisë zhvillohen nën koordinimin e presidencës dhe se ato përmisojnë çdo ditë e më shumë vendin në lëvizjen e studentëve ndërkombëtar.

Bursat e Turqisë 2021 janë të hapura për të gjitha vendet e botës dhe do të pranohen në periudhën 10-20 janar.

Aplikimet do të jenë të hapura për kandidatët që duan të arsimohen në një sërë programesh për studime universitare, master dhe doktoraturë. Aplikimet e bursave që hapin dyert e universiteteve më prestigjioze të Turqisë për studentë nga qindra vende do të mund të kryhen nga adresa “www.turkiyeburslari.gov.tr”.

Programi më gjithëpërfshirës në botë

Bursat e Turqisë spikaten si programi më gjithëpërfshirës i bursave në botë me mundësitë për vendosje në departamentet universitare, bursë mujore, pagesat e shkollës, sigurim shëndetësor, konvikt, programe pa pagesë profesionale dhe akademike dhe me mundësinë për biletën e avionit vajtje-ardhje. Po ashtu 156 mijë aplikimet e marra nga 172 vende për Bursat e Turqisë në vitin 2020 tregojnë se Turqia është bërë një qendër tërheqëse në arsimin ndërkombëtar.

Krahas informacionit dhe përvojës së pasur që ofron, Bursat e Turqisë i ofrojnë studentëve ndërkombëtar nga e gjithë bota mundësinë për arsim me bursë në universitetet më të përzgjedhura të vendit.

Bursat kanë për qëllim të formojnë një rrjet udhëheqësish të ardhshëm të angazhuar për forcimin e bashkëpunimit mes vendeve dhe qasjes së përbashkët ndër-shoqërore.

Kategoritë
BotaLajme