Nëse bleni një apartament merrni një pasaportë, Mali i Zi ua shet shtetësinë të pasurve

Blerja e apartamenteve në një hotel condo ose në një hotel që është në një model biznesi të përzier, dhe që janë në listën e projekteve të zhvillimit, llogaritet si një investim për të cilin mund të merret një pasaportë malazeze në bazë të projektit të Qeverisë së shtetësisë ekonomike.

Kjo u konfirmua për “Vijesti” në Agjencinë për Promovimin e Investimeve (MIA), e cila paraqiti të dhënat se aktualisht janë shtatë hotele në listën e projekteve të zhvillimit në fushën e turizmit, për ndërtimin e të cilave Qeveria Malazeze dha dritën jeshile. Katër prej tyre bazohen në parimin e biznesit të condo, dhe tre sipas modelit të biznesit të përzier

Sipas parimit të biznesit të condo, katër hotele do të ndërtohen në Kola hotelsin – “Kolašin Resort & Spa”, “Breza”, “Bjelasica 1450 Kolašin” dhe “K16”, dhe sipas modelit të biznesit të përzier, “Boka Place” do të ndërtohet në Tivat, “Kraljičina”. plazh “në Milocer dhe” Hoteli dhe vila e Durmitor “në Zabljak.

“Shtetësia malazeze mund të merret duke investuar në një projekt zhvillimi në fushën e turizmit, i cili përfshin ndërtimin e një hoteli / kompleksi të përzier, dhe kështu ndërtimin e një hoteli sipas modelit të biznesit të condo. Aplikanti individualisht vendos se cili nga projektet nga lista e zhvillimit projektet në turizëm do të investojnë paratë e tyre “, thuhet në Agjencinë e Promovimit të Investimeve.
Sipas vendimit të Qeverisë, pasaporta malazeze mund të merret përmes investimeve në projekte turistike, industri përpunuese dhe bujqësi. Deri më tani, siç thuhet, nuk është raportuar asnjë projekt për investime në industrinë e përpunimit dhe bujqësisë.”Pasaporta të arta” për të pasurit: Kush dhe pse shet nënshtetësi me zbritje
Programi tre vjeçar për marrjen e nënshtetësisë malazeze përmes investimeve në investime filloi më 1 janar 2019 dhe mund të jepen deri në 2,000 pasaporta.

MPB sqaroi se, sipas vendimit për fitimin e nënshtetësisë ekonomike, projekti i zhvillimit të turizmit përfshin ndërtimin e një hoteli / kompleksi të përzier në rajonin bregdetar dhe Podgorica me një minimum prej pesë yje, të paktën 60 njësi akomodimi, një investim minimal prej 15 milion eurosh dhe një minimum prej 80 punonjësve të rinj.

“Për rajonin verior dhe qendror (përveç Podgoricës) me minimumi katër yje, të paktën 35 njësi akomodimi, një investim minimal prej pesë milion dhe minimumi 25 punonjës të rinj,” kujtoi MPB.

Aplikanti mund të fitojë nënshtetësi nëse ai ka depozituar 100,000 euro në llogarinë e ruajtjes për zhvillimin e komunave më pak të zhvilluara, me qëllim të Ligjit për Zhvillimin Rajonal.

Ai gjithashtu mund ta marrë atë nëse ka paguar të paktën 450,000 euro në llogarinë për nevojat e investimit në një nga projektet e zhvillimit në Podgorica ose rajonin bregdetar, ose shumën prej të paktën 250,000 euro për nevojat e investimit në një nga projektet e zhvillimit në rajonin verior ose qendror të Malit të Zi, përveç Podgoricës …

Rusia e parë që merr “pasaportën e artë” malazeze
Një prej kushteve është që një i huaj që nuk është dënuar në Mal të Zi ose në një vend tjetër dhe për të cilin një agjent ndërkombëtar i vlerësimit të pranueshmërisë ka dhënë një mendim pozitiv, përfshirë provën e origjinës së parave të destinuara për pagesa dhe investime në përputhje me një vendim të qeverisë, mund të kërkojë për nënshtetësi malazeze.

Shteti i Malit të Zi deri më tani ka fituar tre milion euro nga shitja e pasaportave në kuadër të projektit të shtetësisë ekonomike. Në buxhet, 15 milion nga shitja e pasaportave ishin parashikuar këtë vit, dhe ai zë i buxhetit është zero pas ribalancimit.

Agjensia nuk do të flasë as për emrat
Agjencia nuk mund të thoshte për cilin investim iu dha pasaporta e parë në kuadër të projektit të shtetësisë ekonomike.

“Lëshimi i vendimit për pranim, si dhe lëshimi i pasaportës pas pranimit në nënshtetësi, është në kompetencën e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Malit të Zi,” u përgjigj MPB.

Si pjesë e projektit të shtetësisë ekonomike, Ministria e Brendshme lëshoi ​​12 pasaporta për shtetasit e huaj, por emrat e tyre janë sekret. Kohët e fundit, në përgjigje të pyetjes së “Vijesti”, i cili mori një pasaportë, ai departament iu referua Ligjit për Shtetësinë, i cili saktëson se kujt mund të sigurojë Ministria e Brendshme.

Pasaporta e parë u mor nga një qytetar rus, i cili u konfirmua zyrtarisht nga Henley & Partners, e cila është një nga tre agjentët e licencuar për ndërmjetësim në këtë projekt./Gazeta e Re.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet