Nënshkruhet marrëveshja për realizimin e autostradës Beograd-Sarajevë

Një marrëveshje midis Qeverisë së Serbisë dhe Këshillit të Ministrave të Bosnjës dhe Hercegovinës për bashkëpunimin në zbatimin e projektit të autostradës Beograd-Sarajevë u nënshkrua sot në Beograd, dhe parashikon që një muaj operacional të formohet në muajin tjetër për të punuar në zbatimin e projektit, njoftoi agjensia Anadolija.

Pas nënshkrimit, Zëvendës Ministri i Komunikimit dhe Transportit i Bosnje dhe Hercegovinës, Sasa Dalipagic, në një mandat teknik, u tha gazetarëve se marrëveshja e sotme parashikon gjithashtu ndërtimin e një ure në lumin Sava afër Raca, e cila do të jetë një pikë lidhëse midis dy vendeve.

“Po ashtu parashikohet që Serbia të ndërtojë plotësisht këtë urë,” tha ai.Sipas kësaj marrëveshje, të dy vendet angazhohen të formojnë një organ operativ brenda një muaji.”Ne angazhohemi që brenda një muaji të formojmë një organ operativ që do të punojë në zbatimin e këtij projekti shumë të rëndësishëm për B dhe H,” shtoi ai.

Autostradë e miqësisë

Ministrja serbe e Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës Zorana Mihajloviç tha se kjo marrëveshje është shumë e rëndësishme për Serbinë, duke thënë se ajo përfaqëson një hap të madh sepse do të thotë shpejtësi dhe efikasitet drejt ndërtimit të autostradës.

Guri i themelit për këtë autostradë tashmë është hedhur në tetor, me praninë e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan, Presidentit serb Aleksandar Vucic dhe anëtarëve të Presidencës së B dhe H.

“Për ne, kjo është një rrugë që duhet të lidhë dy vende, njerëz në ato dy vende, një rrugë që ne e quajmë përmes miqësisë, e cila duhet të na çojë drejt së ardhmes, jo te e kaluara dhe të gjitha problemet që kemi pasur në të kaluarën”, tha ajo .

Ajo tha se punimet po shkonin sipas dinamikës së planifikuar, dhe se kjo marrëveshje është vazhdim i kësaj dinamike.

Sipas saj, nuk është vetëm një autostradë, por edhe ndërtimi i një vendkalimi kufitar, gjithçka për qëllimin e një qarkullimi më të mirë dhe të shpejtë të mallrave dhe njerëzve, si pjesë e lëvizjes drejt “Shengenit të vogël”.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet