Nëna shpirtërore e Sorosit Elza Brandeisz: Sorosi është një rrezik që e ka rritur ROTHSCHILD

Shkruan: Ergün Diler

PREJ KOHËSH shkruaj për përplasjet, luftërat dhe ballafaqimet në majat e botës.

Përplasja s’filloi dje, dhe as që do të përfundojë nesër. Do t’i shtohet ashpërsia, do të vuajnë njerëzit, do të rrjedhin lotët dhe kjo do të zgjas derisa të sistemohet ky rend. KJO ËSHTË E QARTË!

Ndonjëherë shkruaj për lojtarët e mëdhenj brenda lojës së madhe, sepse lufta udhëhiqet përmes mendjeve të mëdha. Dhe po fitohet. Qoftë edhe nëse këtë e kam bartur këtu shumë herë, sot të shkojmë nga një dritare e ndryshme.

Nga ajo e SOROS-it!

Kur u rrit TENSIONIMI GLOBAL, ndryshimi i preku dhe vlerat.

Në ditën e sotme edhe definimet sikurse janë; shok i afërt, ortak biznesi, mik, ortakëri interesi e ortak në krim dhe “TË BESOJ” mbetën të pamjaftueshme. Pavarësisht me cilën moto shkojmë, mundësia që të ballafaqohemi me një FUND, është tepër e mundshme. Ndoshta kjo dje s’vlente, por meqë palët janë ndarë prerazi, sot kjo është kështu…

Për shembull George Sorosi…

personi të cilin e solli në botë familja Rothschild. Këtë e tha nëna jo aq e njohur e George Sorosit, pak para se të vdiste. S’e di nëse është e saktë të them nëna e tij, POR disa familje HEBRAIKE që kishin ikur nga dhuna NACISTE, ishin strehuar në shtëpinë e valltares Elza Brandeisz. Ajo ishte ndër valltaret më të njohura të kohës. Gjithashtu edhe familja SOROS që vazhdimisht ndërronte identitet, ia kishte dalë të mbijetojë përmes këtij përafrimi e pranimi,.

Zonja Brandeisz dhe SOROS, ishin sikurse nënë e bijë… Nëna e Sorosit Elza Brandeisz vdiç kur ishte 110 vjeçare. Në vitin 2017, pra një vit para se të vdiste, thoshte kështu:

“György (emri i vjetër i George Sorosit) është sikurse djali im. Në këtë botë atë nuk e solla unë, por e solli familja Rothschild. Unë para shumë vitesh e kam humbur Sorosin që e desha si djalin tim…”

Në vitet e mëvonshme, Sorosi dhe familja e tij që do të njihen si magjistarë të parasë, ka shëtitur nëpër identitete të ndryshme, madje edhe me ato të KRISHTERE, por si zgjidhje të fundit e gjeti strehimin te MBROJTËSJA zonja Brandiesz…

Elza Brandeisz që njihet si nëna shpirtërore e Sorosit, jetoi në një banesë modeste me dy dhoma. Por askush s’e pa, s’e dëgjoi dhe s’e diti si jetoi ajo gjatë tërë atyre viteve… Me SOROSIN, s’u takua për vite të tëra. S’e pranoi as një dollarë të vetëm të tij.

Këtë e bënte për shkak se rritjen e tij nga ROTHSCHILDËT e shihte si rrezik. Përkundër faktit s’e s’dëshironte të ishte i varur nga askush, Sorosi u instrumentalizua.

Kjo ishte idea e nënës së tij shpirtërore. Institute for New Economic Thinking (Instituti për mendim të ri ekonomik) të cilin Sorosi e themeloi pas kërkesës së Jacob Rothschildit, bëri hapa shumë të rëndësishëm. Gjatë asaj kohe s’kishin përfunduar ORTAKËRITË E MËDHA dhe nuk ishin ndarë rrugët… Në themelimin e Institutit, merrnin pjesë emra shumë të veçantë.

Qoftë në mënyrë të tërthortë, apo të drejtpërdrejtë. Që nga Joseph Stiglitz deri te George Akerlof, nga Sër James Mirrlees deri te Paul Volcker dhe që nga David Rockefeller deri te Richard Koo, ishin figura që e ndanin ambientin e njëjtë…

Gjatë vitit 2013 Institute for New Economic Thinking e vizitoi Elza Brandeisz për një punim. Në momentin kur asaj i thanë se duan t’i japin ndihmë materiale, Elza Brandeisz pyeti: “A është Sorosi fuqia që qëndron pas jush?” A mund ta mendoni se një grua e trajtonte si të paqenë një fëmijë të cilit ia kishte shpëtuar jetën. Madje qoftë edhe nëse ky individ është George Soros…

Pas shumë vitesh George Soros u shkëput edhe nga familja Rothschild. Madje këtë e bëri brenda një tradhtie të madhe. Kështu e vlerësoi FAMILJA. Në vitin 2016 trokiti dera e shtëpisë së varfër të Elza Brandeisz në Sopron të Hungarisë. Para derës ndoshta ndodhej njeriu më i fuqishëm në botë. Vizituesi, nuk ishte kush tjetër pos Jacob Rothschildit.

Elza Brandeisz, s’e priti ngrohtë mysafirin që ia trokiti derën. Sipas disa njerëzve, Elza Brandeisz, nuk shihte mirë. Pavarësisht moshës 108 vjeçare, mendjen e kishte të shëndoshë. Arsyeja e vizitës së Jacob Rothschild te Elza Brandeisz ende mbahet sekrete. Por ky takim ishte argument për atë se gruaja e cila nuk ishte takuar me vite me Sorosin kishte të drejtë në qëndrimin e saj. Pavarësisht faktit se Rothschild ishte arsyeja pse kjo nuk takohej me Sorosin, Elza Brandeisz, nuk e ktheu mbrapa vizitorin e saj.

Askush s’ia doli ta kuptojë ç’u bisedua aty. Në të vërtetë edhe FAMILJA e SOROS-it është sekret i madh…

Në të vërtetë askush s’e di se kush dhe çka ishte. Ose ata që e dinin këtë ishin të paktë… Sipas tregimit, nëna MBROJTËSE ishte Elya Brandeisz. A mund të jenë të mangëta ose të gabueshme ato që janë treguar?

Në vitet e luftës dhe gjatë kohës së ERRËSIRËS, kjo ka qenë e mundur! Ndoshta çdo gjë ishte shumë më ndryshe… S’dihet dot…

Nëse Soros e tradhtoi Rothschildin, çdokush mund ta tradhtojë njëri tjetrin. Shembujt e tillë sot janë të panumërueshëm.

Nëse rikthehemi te Institute for New Economic Thinking, del se kjo ishte qendra e cila ua shpërndante detyrat të gjithë biznesmenëve të cilët i bëjnë programet e familjes Rothschild. Sorosi e dinte se cili biznesmen e kishte marrë programin e caktuar nga familja Rothschild. Kjo listë sot është shumë e çmuar. Tani ata biznesmenë, natyrisht që nuk ndihen aq të sigurt personalisht. Tanimë s’mbeti kush që s’e di që Sorosi vepron në të njëjtën vijë me Amerikën e Thellë. Shumica e biznesmenëve që punojnë me familjen Rothschild, u takuan me Sorosin. Këto takime u realizuan në mënyrë sekrete në vende të ndryshme të botës. Asnjëri nga biznesmenët që shkuan në takim, s’e panë para vetes SOROSIN e vjetër. Sorosi shumë më i fuqishëm dhe me vetbesim, i kërcënoi biznesmenët. Ai tha se sistemi i ri do të ngritët nga Washingtoni dhe se ata që s’bëhen pjesë e tij, për pak kohë do të zhduken nga sipërfaqja e tokës. Pavarësisht faktit se ishin SEKRETE, këto takime i dinte edhe familja Rothschild. Ata informoheshin disi për këtë.

Pasi që përfunduan takimet, emra shumë të rëndësishëm i propozuan marrëveshje Jacob Rothschildit. Por familja s’dëshiroi të takohet me SOROSIN. Kur s’dëshiroi të takohet as AMERIKA e THELLË, njerëzit nisën të vdesin. Dukej se litarët ishin këputur…

Vdisnin shumë emra të njohur… Atentatet bëhen pas mosmarrëveshjeve… Që të dy anët e dinin se do të ndodhnin atentatet. Për këtë arsye, tanimë s’kishte mbetur as bazament për marrëveshje. Kushdo që do të ishte më i fuqishëm, ai do të fitojë. Askush s’duhet të mendojë se kjo luftë do të përfundojë për disa vite.

Tanimë krizat ekonomike do të normalizohen sepse gjatë luftës, paraja është arma më e fuqishme.

E dijmë se familja Rothschild ende menaxhon me sistemin financiar. Gjithashtu e shohim se AMERIKA e THELLË dëshiron të bëjë operacione financiare përmes Institute for New Economic Thinking. Shumë emra të njohur amerikanë mendojnë se kjo luftë do të zgjas shumë dhe se pas një kohe do të krijohet një ortakëri, qoftë edhe pa dëshirë. Natyrisht që derisa të vjen ajo ditë, do të dëmtohen shumë biznesmenë dhe shumë shtete. Këtë e dinë që të dy palët.

Kur paraja bashkërenditet me luftën, këto bëhen shumë të rrezikshme… Tani po kalojmë përmes kësaj kohe… Askush s’mund t’i ruaj raportet e vjetra që i ka pasur me tjerët… Që të dy palët, bashkëudhëtarëve ua japin propozimin: “BASHKOHU ME MUA”. Çdokush po e ndryshon rreshtimin, duke i përfshirë mes tyre edhe oligarkët rusë. Si pasojë e kësaj vrasjet po janë të pashmangshme. Kush ka para frikësohet. Duket se për qartësim të RRADHËVE, do të zhduken biznesmenë të rëndësishëm… Duket se drejtimi i PARASË do të përcaktohet përmes armës…

Ta ndjekim e ta shohim…

 

E Përktheu nga Turqishtja Emir HUKALLO

 

 


Vërejtje: Qëndrimet e autorëve nga kjo rubrikë, nuk domethënë që përfaqësojnë në mënyrë automatike edhe qëndrimet e redaksisë. Megjithatë, njohja e këtyre qëndrimeve është në interes të lexuesve, prandaj edhe publikimi i tyre. Për rrjedhojë autorët mbajnë përgjegjësi të plotë për sa u përket qëndrimeve rreth çështjeve të shtjelluara në fjalë.

Kategoritë
OPINIONEOpinione - Ballina

Të ngjajshmet