Në Kinë hapet kinemaja e realitetit virtual (Foto)

Me hyrjen e teknologjive të reja, konceptet që tani janë të rrënjosura në gjuhën tonë janë ripërcaktuar.

Kinemaja, për shembull, është gati për të përqafuar ndryshimet epokale: nga ekranet e shkëlqyera që do të zëvendësonin sistemin klasik të projeksionit në realitetin virtual.

Një dhomë që i kushtohet realitetit virtual, e para e këtij lloji në botë, u përurua në Pekin. Ajo është e vendosur në sallën Solana Lifestyle Shopping dhe ofron një sërë vendesh të rehatshme dhe të gjithë teknologjinë e nevojshme për të bërë spektatorët të jetojnë një eksperiencë virtuale, pa kompromis dhe kosto që ende karakterizojnë helmetat “shtëpi” si PlayStation VR, Oculus Rift dhe HTC Vive.

Edhe pse mund të duket e çuditshme të shkosh në kinema me shoqërinë dhe pastaj të izolosh veten në një përkrenare, kjo lloj zgjidhjeje në të ardhmen mund të na japë vizionet kinematografike interaktive dhe të lidhura, ose përvojat virtuale pjesëmarrëse duke filluar nga një bazë teknologjike e nivelit të lartë.

Dhe pastaj ekziston avantazhi i pamohueshëm që nuk duhet të vuash duke dëgjuar fjalimin e shikuesit ngjitur…

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet