Në Boletin u shënua Dita e Plisit

Në kompleksin e kullave të heroit Isa Boletini, në fshatin Boletin në veri të Kosovës, u shënua sot edicioni i pestë i Ditës së Plisit, ku përveç familjarëve të heroit dhe strukturave komunale, morën pjesë edhe shumë mysafirë nga të gjitha trevat shqiptare.

Manifestimi ka nisur me homazhe tek shtatorja e Isa Boletinit në Mitrovicë, ndërsa në Boletin nuk munguan as muzika folklorike me lahutë e çifteli, poezitë kushtuar heroit e plisit, si dhe vallet popullore.

Kategoritë
Kulturë

Të ngjajshmet