Ndryshimi i klimës mund të godasë rritjen globale me 3 për qind

Ndryshimi i klimës mund të godasë rritjen ekonomike globale me tre për qind gjatë 30 vjetëve të ardhshëm, sipas një studimi të sektorit të analizës dhe parashikimit të Economist Intelligence Unit (EIU).

Ndryshimi i klimës ka të ngjarë të godasë më rëndë Afrikën, Amerikën e Jugut dhe Lindjen e Mesme, pasi këto rajone kanë temperatura mesatare më të larta dhe ekonomi më të vogla, duke i bërë ato më të prekshme ndaj ndryshimeve klimatike, thuhet në raport, transmeton CNBC.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet