Ndëroni filtrat e kabinës, koronavirusi mund të përhapet edhe përmes ventilimit

Studimi i fundit amerikan tregon se infeksioni koronavirus më së shpeshti ndodh përmes ventilimit në taksi dhe makina zyrtare. Problemi më i madh është filtri i kabinës, më saktësisht kondicioneri ku mbahet gjithçka që mund të merret në ajër. Këshilla për drejtuesit e automjeteve është që të ndryshojnë filtrin pas të paktën dy muajve nga përdorimi i kondicionerit në automjete, gjë që do të zvogëlojë shumë rrezikun e infeksionit.

Ju mund të gjeni gjithçka në filtrat tuaj, të dhëna nga Milwaukee tregojnë. Filtri, i cili është vetëm gjashtë muaj i vjetër, sipas ekspertëve, është një tokë për shumimin e baktereve, dhe nëse akoma merr ujë, është një vend i shkëlqyeshëm për një koronë të vendoset në të.

“Pronarët e automjeteve shpesh lënë pas dore këtë pjesë të makinës, dhe është e lirë të zëvendësohet dhe është shumë e rëndësishme për shëndetin. Modele të reja po vijnë në treg që mund të eliminojnë koronavirusin deri në 80 përqind. Vetëm në fund të gushtit, ne presim një filtër me kalcium nikeli që siguron mbrojtje 100% “, shpjegon John Smith nga Instituti Milwaukee.

Nëse tashmë dëshironi të ndryshoni diçka në makinën tuaj, duhet të jetë një filtër ajri kabina në kohë nxehtësie të madhe, sepse jo vetëm që mund të transmetojë koronavirus por edhe viruse dhe baktere të tjera sepse bëhet i ndyrë, i brishtë dhe poroz.

“Zëvendësimi zgjat disa minuta dhe këtu nuk ka shumë filozofi. “Ju thjesht do të habiteni me atë që do të gjeni në filtrin tuaj – nga insektet deri në pjesë të tëra gjethesh dhe pemësh,” paralajmëroi Smith.

Pothuajse të gjitha dyqanet e pjesëve rezervë kanë filtra kabina, por nuk keni pse të blini ato më të lirë.

Mos i dëgjoni zotërit se është e mjaftueshme që ata të shpërthejnë me ajër “dhe ata do të jenë si të reja”. Një investim i vogël në shëndetësi gjithmonë paguhet./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet