NASA: Krateri Jezero në Mars ngjason me liqenin Salda në Turqi

Administrata Kombëtare Aeronautike dhe Kozmike e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (NASA) ka thënë se ekzistojnë karakteristika të ngjashme gjeografike mes liqenit Salda, që ndodhet në qytetin Burdur [Turqi] dhe kraterit “Jezero” në planetin e kuq, Mars.

Administrata Kombëtare Aeronautike dhe Kozmike e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (NASA) ka thënë se ekzistojnë karakteristika të ngjashme gjeografike mes liqenit Salda, që ndodhet në qytetin Burdur [Turqi] dhe kraterit “Jezero” në planetin e kuq, Mars.

Disa studiues që marrin pjesë në projekt para dërgimit të sondës zbuluese robot “Perseverance” në Mars erdhën në liqenin Salda për përgatitje dhe bënë disa punime, ka njoftuar NASA. (#CountdownToMars)

Në llogarinë e saj në «Twitter» NASA ka postuar pranë njëra-tjerrës fotografinë e liqenit Salda dhe atë të kraterit Jezero në Mars dhe thotë se këto dy formimeve kanë ngjashmëri në aspektin gjeografik.

Dihet që sipër kraterit Jezero (3,5) miliardë vite më parë ka ekzistuar një lum dhe liqen i madh.

Sonda “Perseverance” do të bëjë kërkime mbi provat e jetës mikrobike në Planetin e Kuq si dhe do të studiojë klimën dhe gjeologjinë e Marsit.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet