Namazi i Xhumasë nuk u falë në shumë vende muslimane, shpërthejnë lotët (VIDEO)

Për shkak të epidemisë së koronavirusit (Covid-19) që u përhap nga Wuhan-Kinë, në shumë shtete morën vendime të ndryshme për ta parandalular përhapjen e virusit. Njëra nga këto vendime ishte edhe anulimi i faljesë së namazeve dhe kryerja e lutjeve në objektet fetare përcjell Gazeta e Re.

Për ta parandaluar rrezikun e përhapjes së virusit edhe shtetet ballkanike morrën vendime të tillu ku sot ishte xhumaja e parë që nuk u falë bashkarisht në xhamitë. Kjo situatë ka krijuar edhe momente emocionale tek imamët e xhamive ku disa prej tyre kanë pasur edhe vështërsi ta bëjnë thirrjen e ezanit.

Në videon e mëposhtme është përcjellur  një imam në një fshat të rajonit Sanxhak të Serbisë ku num mund të mbajë lotët duke bërë thirrjen e ezanit.

Kategoritë
LajmeSport

Të ngjajshmet