Mos i ngrini këto ushqime asnjëherë

Ushqime të vakumuara, vezë të ziera, krem, djathë, puding, salcë kosi, sallatë pule ose ton – janë vetëm disa nga ushqimet që nuk duhet të ngrihen.

Këto ushqime mos i ngrini asnjëherë, për shkak të rreziqeve që ato sjellin për shëndetin, KosovaPress.

Makarona e gatuar

Ngrirja gjithashtu do të shkatërrojë shijen dhe cilësinë, dhe do të bëhet një rrëmujë kur t’i shkrini ato.

Ushqime të ngrira tashmë

Ri-ngrirja mund të jetë e rrezikshme për shëndetin, pasi bakteret riprodhohen më shpejt. Por ju mund të ri-ngrini ushqimin e shkrirë nëse është i gatuar.

Soset

Nëse ka miell në to, mos i vendosni në frigorifer.

Keçap

Keçapi nuk do të prishet, por do të bëhet i ngjashëm me ujin nëse e shkrini.

Ushqim i fërguar

Ngrirja e thellë do të shkatërrojë ushqimet e skuqura. Nëse ngrini ushqim të skuqur, atëherë me siguri do ta hidhni tutje pasi mbetet pa shije.

Avokado

Në temperatura të ulëta humb shijen dhe strukturën.

Kategoritë
Shëndetësi

Të ngjajshmet