“Modeli Suedez” – Testin për Covid-19 po e sjellin me taksi

Modeli Suedez për të luftuar virusin korona ka filluar të japë rezultate. Rreth 50 përqind e qytetarëve kanë fituar imunitet kolektiv dhe ekonomia nuk ka vuajtur aq sa në të gjithë Evropën. Testimi tani funksionon në mënyrë që kushdo që ndjen simptomat e Covid 19 të marrë një provë në adresën e shtëpisë me taksi, dhe rezultatet janë gati pas një dite.

Që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit, nuk ka pasur masa kufizuese në Suedi, përveç detyrimit për të mbajtur një distancë fizike dhe një ndalim për të mbledhur më shumë se 50 njerëz në një vend. Detyrimi për të veshur maska ​​mbrojtëse dhe doreza nuk ekzistonte as në formën e rekomandimeve.

Situatën me virusin e koronës në Suedi na e përcolli kryetari i Shoqatës Kulturore Serbe “Shën Gjergj” nga Södertälje afër Stokholmit, Dragan Laban.

Testim për koronavirus në Suedi
Gruaja e bashkëbiseduesit tonë ishte pozitive për Kovid 19, dhe sipas dëshmisë së Labanit, kjo sëmundje u shfaq vetëm në një sens të zvogëluar të shijes dhe erës.

Mënyra se si u testua për virusin korona ilustron zhvillimin e këtij vendi:

“Thjesht, kur ndjeni simptomat që përmendën, qoftë humbja e ndjenjës së erës dhe shijes, qoftë dhimbje të fytit, vështirësi në frymëmarrje, dhimbje koke, ju merrni një provë taksi. Kështu ndodhi me gruan time. Ajo bëri një shtupë nga fyti, dhe taksisti e kapi atë dhe e mori me vete, dhe pas një ditë ne morëm rezultatet “.
I pyetur nëse numri i pacientëve në Suedi po zvogëlohet, Laban shpjegon se ka midis 200 dhe 300 infeksione të reja çdo ditë, por se numri i vdekjeve është në rënie.

Gjysma e popullsisë së Suedisë me koronavirus.

“Imuniteti kolektiv është fituar, marrëdhënia e saktë nuk dihet, por afërsisht 50 përqind janë të infektuar. Nuk ka pasoja të mëdha, numri i vdekjeve po zvogëlohet. Më parë, numri i viktimave ishte deri në njëqind në baza ditore, tani është rreth 30, 40, ai ndryshon nga dita në ditë. Por të njëjtat masa mbetën ende, një e gjysmë e dy metra larg, dhe kjo është ajo. Nuk ka maska ​​apo pajisje të tjera mbrojtëse ”, kujton Laban.

Bashkëbiseduesi i Sputnik shpjegon suksesin relativ të modelit suedez me faktin se suedezët janë një popull i kujdesshëm dhe i bindur, të cilët nuk janë të prirur për të mosrespektuar rregullat dhe rekomandimet e autoriteteve.

“Në 95 përqind të rasteve, Suedezët bëjnë saktësisht atë që u thuhet. Kështu veprojnë edhe të huajt që jetojnë në Suedi. Sidoqoftë, ka nga ata që nuk e respektojnë këtë, por kjo është arsyeja pse ekzistojnë komisione të ndryshme që shkojnë përreth qytetit, dhe duke qenë se kopshtet në kafene tani janë të hapura, ata shohin nëse ruhet distanca sociale, një e gjysmë metra midis tabelave, maksimumi nga tre deri në katër persona. tryezë dhe të ngjashme. “Nëse kjo nuk respektohet, merren gjoba dhe mund të ndodhë që objekti të mbyllet,” i tha Laban Sputnik.

Ramp për të huajt

Pasojat e virusit korona në ekonominë e këtij vendi, sipas tij, nuk do të ekzistonin as nëse industria nuk do të varej nga vendet e tjera. Siç thotë ai, nëse produktet “gjilpërë ndaj lokomotivës” do të prodhoheshin në një vend, industria nuk do të kishte humbje.

Nuk kishte mbyllje, por meqenëse industria është mjaft e varur nga vendet e tjera, për shembull “Scania” u desh të mbyllej për një muaj e gjysmë sepse fabrika dhe kampe në Francë, Itali, Hollandë u mbyllën, kështu që ata nuk mund të merrni pjesë rezervë për të përfunduar kamionët. Pra, për shkak të vendeve të tjera, ata duhej të mbyllnin fabrikën e tyre “.
Laban përfundon me të dhënat se hyrja e shtetasve të huaj në Suedi është e ndaluar, me përjashtim të atyre që kanë një leje qëndrimi dhe pune./Gazeta e Re/

Kategoritë
BotaLajme