Ministri gjerman i integrimit: “Islamofobia paraqet “rrezik të vërtetë

Ministri gjerman i integrimit shprehu shqetësimin për islamofobinë, duke paralajmëruar se ai paraqet një “rrezik të vërtetë” për kohezionin socia

Duke paraqitur raportin vjetor të qeverisë për gjendjen e integrimit në kryeqytetin e Berlinit, Annette Widmann-Mauz tha:

“Ekstremizmi i krahut të djathtë, antisemitizmi dhe armiqësia ndaj muslimanëve janë një rrezik shumë i vërtetë që ne duhet të luftojmë në një mënyrë të vazhdueshme dhe të qëndrueshme mënyra ”

Ai shtoi: “i shqetësuar për çdo zhvillim ekstremist, ku njerëzit luftohen, fyhen dhe kërcënohen për shkak të origjinës së tyre, për shkak të besimit të tyre dhe sepse duken ndryshe. Dhe kjo është arsyeja pse është urgjente që gjithashtu të njohim qartë se ky është një rrezik i vërtetë. Një kërcënim për këtë shoqëri, për kohezionin e saj. ”

Widmann-Mauz tha se një shoqëri e lirë dhe e sigurt  e ka per detyre  “të garantojë të gjithë njerëzit që ata mund të jenë të ndryshëm pa frikë”.

Gjermania ka qenë dëshmitare e krimeve në rritje të urrejtjes anti-myslimane vitet e fundit të shkaktuara nga propaganda e urrejtjes nga partitë e ekstremit të djathtë.

Në vitin 2018, më shumë se 100 xhami dhe institucione fetare u sulmuan nga ekstremistët e ekstremit të djathtë.

Policia regjistroi 813 krime të urrejtjes ndaj myslimanëve vitin e kaluar, përfshirë fyerje verbale, letra kërcënuese dhe sulme fizike që çuan në të paktën 54 muslimanë të plagoseshin.

Komuniteti Mysliman i Gjermanisë nuk po ndihet mjaft i sigurt mes islamofobisë në rritje të vendit, i tha një udhëheqësi musliman gjerman kohët e fundit Agjencisë Anadolu në Berlin.

“Këtë vit patëm më shumë se 80 sulme ndaj bashkësive të xhamive në Gjermani. Situata e sigurisë është shumë e tensionuar. Myslimanët nuk ndjehen mjaft të sigurt, “tha Burhan Kesici, kryetari i Këshillit Islamik me qendër në Berlin.

“Autoritetet e sigurisë duhet të punojnë patjetër me komunitetet [muslimane], të krijojnë koncepte dhe të japin këshilla. Përndryshe, muslimanët humbasin besimin në agjencitë e sigurisë, “shtoi ai.

Një vend me mbi 81 milion njerëz, Gjermania është shtëpia e popullsisë së dytë më të madhe myslimane në Evropën Perëndimore pas Francës.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet