Mendoni për kthimin e Shën Sofisë në xhami? Shikoni sa objekte kulti të ndërtuara nga osmanët janë kthyer në kisha

Pas vendimit për kthimin e muzeut Shën Sofia në xhami, shtete, institucione, peronazhe dhe njerëz të ndryshëm nga disa vende të botës reaguan duke shprehur kundërshtimin e tyre.
Përkundër kësaj një profesor turk ka publikuar një video ku tregon qartazi të gjitha institucionet e kultit, ndërtesa këto që në shumicën e rastit janë edhe pjesë e trashëgimisë kulturore osmane, të cilat janë shndërruar në kisha.
Për më shumë ndiqni videon e mëposhtme:

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet