Mediat gjermane: Trump është një president që nuk filloi një luftë në botë, por ai bëri luftën në Amerikë

Presidentët amerikanë po fillojnë një luftë diku në botë për të fituar zgjedhjet, skenari nga filmat është i njohur. Sidoqoftë, Donald Trump është një president që nuk ka filluar asnjë luftë në botë, por ai ka në Amerikë.

Kështu përshkruan “Spiegel” gjerman, presidenti amerikan në numrin e fundit, duke shtuar se me “numrin e shpërthimit të rasteve të virusit të koronës dhe ekonomisë në rënie, Trump përjetoi një rënie spektakolare si një menaxher krize”.

Spiegel, e cila është hapur kundër Trump, akuzoi presidentin amerikan për “pushtimin e qyteteve në Amerikë” dhe për përdorimin e “forcës brutale kundër demonstruesve në protestat pas vdekjes së George Floyd”.

“Midis reve të gazit lotsjellës, oficerë anonimë të policisë federale hedhin granata në turmë, arrestojnë njerëz në rrugë, Trump po dërgon gjithashtu trupa ushtarake për t’i bërë Shtetet e Bashkuara një skenë si nga loja” Call of Duty “, shkruan Spiegel.

Mediat gjermane deklarojnë se njësitë që përdor Trump në Portland kundër demonstruesve janë “të armatosur rëndë, pa shenja në uniforma dhe targa regjistrimi në automjete, dhe përndryshe ato përdoren në anti-terroriste ose veprime kundër kontrabandistëve të drogës”.

Siç pretendojnë ata, ato njësi përdorin forcë dhe gaz lotsjellës edhe kundër grave, të njohura si “muri i nënës”, të cilët qëndrojnë paqësisht në rrugë gjatë protestës dhe këndojnë këngë për fëmijë.

SPIEGEL deklaron se Trump zbarkoi në qytete të caktuara dhe citon fjalët e tij:

“Do të bëjmë diçka. New York, Chicago, Philadelphia, Detroit, Baltimore, ata drejtohen nga demokratët liberalë, të majtët radikale. Nëse Biden fiton zgjedhjet presidenciale, e njëjta gjë do të ndodhë në të gjithë vendin. I gjithë vendi do të shkojë në ferr. Por ne nuk do ta lejojmë këtë. ”

SPIEGEL deklaron se qindra njësi federale shkojnë në qytete me një shkallë të lartë krimi, edhe pse autoritetet lokale janë përgjegjëse për këtë, dhe pretendon se Trump po gjeneron një kaos në mënyrë që të paraqitet si shpëtimtar para zgjedhjeve.

Gazeta gjermane konkludon se fushata presidenciale e Trump përjetoi një fiasko historike.

“Njeriu që shiti veten si menaxher i lindur fjalë për fjalë u nda kur Amerika përjetoi krizën e saj më të madhe. Kovid-19 zbuloi talentin e Trump për president, domethënë, ai tregoi se ai nuk i ka fare ato. “Kjo frikësoi disa nga ish-votuesit e tij,” tha Spiegel, duke kujtuar se Trump tha se njerëzit në luftën kundër sëmundjeve mund të injektonin dezinfektues në trupat e tyre, dhe se do të kishte më pak pacientë nëse do të kishin më pak testuar.

Sipas gazetës gjermane, numri i vdekjeve nga kurora në Shtetet e Bashkuara arriti gati 150,000, rreth 30 milion amerikanë humbën punët e tyre, pesë milion pa sigurim shëndetësor, dhe “recesioni po e ha masivisht klasën e mesme amerikane.”/Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet