Media: Nëse vjen deri te takimi i Parisit, një skenar për Kosovën do të jetë gati

Në takimin e udhëheqësve të rajonit me Angela Merkel dhe Emmanuel Macron në Paris më 1 korrik, mund të formulohet një kornizë për zgjidhjen e problemit të Kosovës.

Siç shkruan Blic, propozimi përfundimtar duhet të harmonizohet deri në fund të vitit.

Nëse paraqitet një skenar i tillë, thotë Blic, një referendum mbi Kosovën mund të mbahet së bashku me zgjedhjet e rregullta parlamentare në pranverën e vitit të ardhshëm.

Kjo është konfirmuar nga Blic nga burime pranë qarqeve diplomatike, me vërejtjen se një skenar i tillë është i mundur vetëm nëse bëhet fjalë për takimin e Parisit.

Në të vërtetë, javët e fundit spekulohet se Macron dhe Merkel janë në konflikt me mënyrën se si do të zgjidhet presidenti i ri i Komisionit Evropian, por edhe se kush do të jetë kandidat për institucionet evropiane.

Bashkëbiseduesi i Blicit nga burimet diplomatike pohon se nëse takimi mbahet më 1 korrik, mund të pritet që një kornizë ose platformë të formulohet, e cila duhet të shërbejë si një pikënisje për zgjidhjen përfundimtare të problemit.

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq tha se ende nuk e di nëse do të ketë një takim në Paris, por nëse do të mbahet, ai përsëriti se qëndrimi i Beogradit do të jetë i qartë – që Prishtina të heqë taksat për të hyrë në dialog dhe të përpiqet për të arritur një kompromis.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet