Media italiane: Të dhëna shqetësuese nga Spanja dhe Ballkani

Evropa po përballet me shpërthime të reja të Covid-19, dhe sipas të dhënave më të fundit, vendet në jug dhe në lindje, si Spanja, Rumania, Bosnja dhe Hercegovina dhe Kroacia, janë ndër më të prekurit rëndë nga pandemia e virusit, sipas mediave italiane.

Sipas Sky Tg24 Italiane, në Spanjë janë regjistruar 224 shpërthime të virusit covid-19, dhe numri i të infektuarve me virus ka tejkaluar 314,000 që nga fillimi i krizës.

Spanja ngriti gjendjen e jashtëzakonshme rreth një muaj më parë, por për herë të dytë u bë në fokusin e kovida-19 në Evropë.

Sipas të dhënave më të fundit, 328 raste të reja me virus pozitiv janë raportuar në Bosnje dhe Hercegovinë në 24 orë, duke e çuar numrin e përgjithshëm të personave të infektuar në 9,115 deri më tani.

Të dhënat më të fundit ditore tregojnë 1.030 raste të reja në Rumani, që është një numër rekord i infektuar në një ditë në atë vend që nga fillimi i pandemisë, dhe me 40,163 raste pozitive deri më tani, ai vend është në vendin e parë për sa i përket numrit të të infektuarve në Ballkan, sipas Sky Tg24.

Në Kroaci, numri i rasteve të konfirmuara më parë të kovida-19 është rritur nga 108 raste të reja në 2430 në 24 orë, dhe nga dy viktima të reja në 125 vdekje si rezultat i virusit.

Në Itali, më parë vendi më i prekur rëndë nga Evropa me virusin covid-19 dhe ish vatër e virusit në Kontinentin e Vjetër, janë regjistruar 280 raste të reja pozitive në 24 orët e fundit, duke rritur kështu numrin e përgjithshëm të pacientëve në 245.032, nga të cilët 12,322 raste aktive.

Kategoritë
BotaLajme