Më shumë se një e katërta e të rinjve me koronavirus kanë pneumoni

Më shumë se një e katërta e të rriturve të rinj të infektuar me covid-19 zhvilluan pneumoni, zbuloi një studim nga studiuesit e Koresë së Jugut.

Studimi i tyre, i cili përfshiu 315 pacientë të moshës 18 deri 39 në gjashtë spitale në shkurt dhe mars, zbuloi se 26 përqind e tyre kanë pneumoni, shkruan CNN.

Në Korenë e Jugut, të gjithë ata që rezultuan pozitivë për koronavirus, madje edhe ata pa simptoma, u shtruan në spital në fillim të pandemisë.

“Pneumonia e rëndë ishte e pranishme në dy për qind të rasteve, dhe një pacient pa një gjendje tjetër mjekësore kishte nevojë për ajrosje mekanike. Të rinjtë gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm për rrezikun e pneumonisë ose pneumonisë së rëndë për shkak të kovid-19”, shkruajnë studiuesit në përmbledhje. të punës së tij të përgatitur për prezantim javën e ardhshme në Kongresin Evropian të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive.

Nga pacientët me pneumoni, 23 përqind kishin një pamje të keqe në rrezet X të mushkërive dhe 10 ditë pas diagnozës, thanë studiuesit. Dhe një pacient, i cili fillimisht nuk kishte simptoma, më vonë u zhvillua me pneumoni.

Studiuesit thonë se gjetjet e tyre janë prova të mëtejshme se infeksioni mund të jetë serioz edhe në të rriturit e rinj të shëndetshëm.
Geri bildirim gönder
Geçmiş
Kaydedilenler
Topluluk

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet