Mal i Zi kundër flamurit shqiptar, reagon Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi njoftoi sot se veprimet e përsëritura të autoriteteve policore malazeze kundër flamurit kombëtar të shqiptarëve janë të papranueshme.

Sipas një deklarate të firmosur nga kryetari i Këshillit Faik Nika, incidenti i fundit, kur një shtetas shqiptar u gjobit me 300 euro dhe u dëbua nga Mali i Zi për një muaj, pasi ai shfaqi flamurin shqiptar në ngjarjen “Koshtaniada”, tregon qartë fytyrën e vërtetë të një pjesë të policisë malazeze, e cila përdor mundësi dhe zbrazësi ligjore për të shkelur ligjin në Mal të Zi, për të shprehur armiqësinë që ata kanë ndaj simboleve shqiptare dhe identitetit kombëtar, raporton RTCG.

Ai gjithashtu deklaroi se Këshilli Kombëtar do të informojë misionet diplomatike në Malin e Zi për çështjen, dhe përshkroi veprimet si “zhdukje të të drejtave kombëtare të pakicës shqiptare në Mal të Zi”.

“Pikëpamja jonë e qartë dhe e vendosur është që ekziston dhe nuk do të ketë një qeveri në Mal të Zi që do t’i trembë shqiptarët në shfaqjen e identitetit të tyre kombëtar përmes simboleve kombëtare dhe kundër tendencave të herëpashershme për provokime dhe kërcënime. Shqiptarët në Mal të Zi janë një popull autokton, i cili do të ruajë dhe shfaq identitetin e tyre kombëtar në çdo kusht dhe në çdo situatë, pa rrezikuar askënd, “shkruan Nika.

Ai gjithashtu tha se shqiptarët do të vazhdojnë të përdorin flamurin kombëtar në ditët kur populli shqiptar feston 28 nëntorin – Ditën e Flamurit Kombëtar.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet