Makina fluturuese së shpejti një realitet: Nuk ka bllokime trafiku brenda disa viteve? (Video)

Japonia është e njohur për teknologjinë e saj të përparuar dhe ata janë vendosur me vendosmëri në zhvillimin e makinave fluturuese, në mënyrë që të lehtësojnë trafikun rrugor sa më shpejt të jetë e mundur.

Qeveria ka vendosur të investojë shuma të mëdha në zhvillimin e makinave fluturuese, me qëllim të komercializimit të tyre qysh në vitin 2023. Plani është që makina fluturuese të lehtësojë trafikun rrugor në qytetet e mëdha, por gjithashtu të jetë një mënyrë inovative e transportit në zona që përndryshe janë të vështira për t’u arritur, shkruan “Japan Times”.

Kompania “SkyDrive”, pra, bëri një plan për të bërë këto makina.

Shoferi do të arrinte në pistën gjatë rrugës, domethënë në vendin nga i cili hipi dhe ku do të zbarkojë. Nga atje, makina do të fluturonte në ajër. raporton portali Zimo.Qëllimi është që të mund të fluturojmë në çdo vend të Tokios në më pak se 10 minuta deri në vitin 2050.

Kjo makinë fluturuese është 1.5 metra e lartë dhe 4 metra e gjerë. Ajo i ngjan një drone me madhësinë e një makine, dhe duhet të jetë në gjendje të drejtojë disa dhjetëra kilometra menjëherë, me një shpejtësi të lartë prej 100 km / orë.

Duke pasur parasysh që bëhet fjalë për një automjet të vogël elektrik, kompania “SkyDrive” shpreson që do të jetë më e lehtë të merrni leje për tokë dhe ngritje në zonat urbane.

Duke pasur parasysh se më shumë se 100 kompani në të gjithë botën, përfshirë Boeing, Airbus dhe Uber, po zhvillojnë versionet e tyre të makinave fluturuese, duket se në të ardhmen kjo me të vërtetë mund të bëhet një lloj transporti për të cilin llogaritet seriozisht, raporton portali “B92 “./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet