Lloji i ri i virusit u përhap në mënyrë eksponenciale gjatë bllokimit

Një grup shkencëtarësh që këshillojnë qeverinë britanike për virusin korona kanë publikuar procesverbalet e një takimi mbi një lloj të ri të virusit.

Nervtag, i cili merret me kërcënime të reja të frymëmarrjes, përfundoi me “vetëbesim të moderuar” se lloji i ri i virusit tregon një “rritje të konsiderueshme të infektivitetit” krahasuar me variante të tjera, raporton BBC.

Shkencëtarët gjithashtu kanë konkluduar në lidhje me këtë variant të ri, të quajtur VUI-202012/01 (virusi i parë nën hetim në dhjetor 2021), që tregoi rritje eksponenciale gjatë periudhës kur kishte masa kombëtare të mbylljes.

Varianti i ri, thuhet, mund të jetë “sfidues” për t’u monitoruar, kështu që vlerësimet e frekuencës mund të nënvlerësohen dhe se ende nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të ditur pse ky variant përhapet më lehtë se të tjerët.

Disa raste të infeksionit me llojin e ri të koronavirusit janë raportuar ndërkombëtarisht, por një “eksport” i konfirmuar nga Britania e Madhe në Australi është raportuar.

Të dhënat më të mira mbi ri-infektimin, shpërndarjen e moshës së infeksioneve dhe shkallën e vdekshmërisë do të jenë në dispozicion javën e ardhshme, thuhet në procesverbal.

Kategoritë
BotaLajme