Laptopët e Apple ndalohen në fluturime në SHBA, shkak bateria ‘e ndezshme’

Administrata Federale e Aviacionit Amerikan (FAA) ka ndaluar disa modele Appletë laptopëve MacBook Pro gjatë fluturimeve pasi kompania tërhoqi njësi të caktuara për shkak të baterive që paraqesin një rrezik zjarri.

“FAA ka njohuri për bateritë e rikuperuara të përdorura në disa nga laptopët MacBook Pro të Apple”, tha një zëdhënës i Agjencisë së Aviacionit ShBA në një deklaratë, duke shtuar se FAA “paralajmëroi linjat ajrore për tërheqjen.”

Apple njoftoi në qershor se do të tërheqë një numër të kufizuar laptopësh 15-inç MacBook Pro, të shitura në mes të shtatorit 2015 dhe shkurt 2017, pasi bateritë e tyre janë të ndjeshme ndaj mbinxehjes, transmeton Gazeta e Re.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet