Kur kryetari i KDI-së Ismet Kryeziu, pretendonte se Islami ka zhdukur vlerat shqiptare

Drejtori i Institutit Demokratik të Kosovës, Ismet Kryeziu, para disa vite kishte shkruar një status goxha të ndjeshëm në facebook, për të cilën dhe ishte kritikuar ashpër nga komentuesit.

Ai kishte theksuar se feja e krishterë, konkretisht katolicizmi, ia ka pranuar vlerat shqiptarëve, ndërkaq të kundërtën ka bërë feja islame, duke i mohuar ato dhe asimiluar.

“Katolicizmi, na i ka pranuar vlerat sa herë që kemi pas çka të japim. Muslimanizmi, na i ka mohuar dhe asimiluar edhe atëherë kur i kemi dhënë diçka!?”, ka shkruar Kryeziu.

Ai ka marr komente të ashpra në këtë status ku me dhjetëra komentues kane cilësuar shkrimin e tij si nxitëse dhe fyese ndaj fesë Islame madje disa nga këta e konsideruan si fashiste, transmeton Gazeta e Re.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet