Ku janë njerëzit më të gatshëm për të dhuruar gjak?

Një sondazh i ri nga IPSOS shqyrtoi opinionin publik në fushën e shëndetësisë. Ndër të tjera, u provua gatishmëria për të dhuruar gjak. Çështja ishte ‘Jap shpesh gjak për të ndihmuar të tjerët’, dhe të anketuarve u kërkua të shprehnin masën në të cilën ishin pajtuar me atë pretendim.

Edhe 58 për qind e Arabisë Saudite bien dakord dhe deklarojnë se shpesh dhurojnë gjak. Në vendin e dytë është India, ku më shumë se gjysma (52 për qind) e të anketuarve shpesh japin gjak.

Në Serbi, më shumë se një e treta e të anketuarve thonë se shpesh dhurojnë gjak.

Të paktën të gatshëm për të dhuruar gjak janë japonezët  vetëm 11 për qind e të anketuarve thanë se shpesh ka dhuruar gjak.

Normat janë të ulëta në Kanada dhe Rusi 16 për qind, dhe Gjermani dhe Suedi 17 për qind. /Ipsos /Gazetaere.com/

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme

Të ngjajshmet